Artikel top billede

First North-selskab i fald: Aktiekursen er irrationel

Mange it-firmaer oplever faldende kurser på First North. De skyder dog skylden på daytraders og den globale finansielle nedtur.

De danske it-selskaber oplever kurs-lussinger på First North som aldrig før. Men der bliver fejet foran egen dør, når selskaberne peger på årsager til kursfaldene.

"En aktiekurs er ikke rationel, fordi den ikke følger firmaets udvikling," forklarer administrerende direktør René Dines fra softwareselskabet esoft systems, der leverer software til ejendomsmægler-markedet.

Esoft er gået 33,6 procent tilbage på vækstbørsen First North fra introduktionskursen 21,1 til den nuværende kurs 14.

"I går var kursen dog oppe på 25, fordi en relativ lille købsvolume udgør store udsving på First North. Kursen faldt igen i løbet af dagen, men ingen ser jo på, at vi var højt oppe på et tidspunkt," siger René Dines.

Ryster ikke på hånden

Selskabet har modtaget omkring 20 millioner kroner ved introduktionen på First North. I sit regnskab noterer esoft en fremgang i omsætningen på 55 procent fra 27 millioner kroner til 44 millioner kroner samt en vækst på 55 procent i indtjeningen.

Og på den baggrund ryster René Dines ikke på hånden.

"Man skal jo ikke være negativ over for en lille virksomhed, som er i vækst. Det er jo netop det, som First North skal bruges til. Vækstbørser har jo bevist sit værd flere steder i udlandet," siger han til Computerworld.

Daytraders er roden til udsving

René Dines anser de dag-til-dag-handlende som årsagen til, at 18 ud af 24 selskaber på First North er noteret for en procentuel negativ udvikling.

Det skyldes, at fordi mini-børsen huser vækstvirksomheder med langsigtede investorer, har de såkaldte daytraders en større tendens til at blive nervøse, når de langsigtede investorer holder aktien i ro ved ikke at sælge ud af den.

"Der er ingen af vores langsigtede investorer, der har ringet og brokket sig. Det er jo et positivt tegn," siger René Dines.

Global nedtur på aktiemarkedet

Hos det elektroniske annonce-selskab adServing er der heller ikke hverken blod, sved eller tårer på direktionsgangen over en negativ udvikling på 37,5 procent onsdag aften.

"Der er jo en generel nedtur på aktiemarkedet i den seneste tid, og det må vi tage med. Vi er selv ganske tilfredse med vores introduktion på First North, og det er vores aktionærer også," siger administrerende direktør Jesper Møller.

AdServing lancerer sit halvårsregnskab i dag, og det viser, at selskabet har mere end fordoblet sin omsætning - fra 5,5 millioner kroner til knapt 13 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere