Artikel top billede

Professor Knud Erik Skouby har forladt DTU med 13 andre forskere til fordel for Aalborg Universitet.

Aalborg Universitet kaprer 14 mobil-forskere fra DTU

14 forskere har forladt DTU for at kaste sig over nye opgaver for Aalborg Universitet. "DTU kunne have beholdt os, hvis universitet havde prioriteret anderledes," lyder det fra en professor.

I går åbnede Aalborg Universitets Center for Teleinfrastruktur (CTIF) i Ballerup under ledelse af professor Knud Erik Skouby.

Knud Erik Skouby samt alle de 13 andre ansatte ved CTIF og dets center for kommunikation og it (CMI) er tidligere DTU-forskere, der har rykket teltpælene op, fordi de er blevet tilbudt bedre betingelser ved Aalborg Universitet.

"Vi rykkede, fordi vi fik et godt tilbud fra Aalborg Universitet. Tilbudet er af ren forskningsmæssig karakter. Rent økonomisk har det ikke den helt store betydning at være det ene eller det andet sted," forklarer leder af CTIF Knud Erik Skouby.

Efterlyser mere holistisk indgang

Han fortæller samtidigt, at DTU kunne have beholdt forskerne, hvis ledelsen på det tekniske universitet i Lyngby havde prioriteret anderledes og satset på en mere holistisk tilgang fra de komplekse tekniske lag og helt op til anvendelsen af mobile apparater.

"Officielt har DTU ønsket os held og lykke, og vi smækker heller ikke selv med dørene. Vi vil jo også fortsat have et samarbejde med DTU ude på CTIF," siger Knud Erik Skouby.

FORTSÆTTES

Her de bedste i Europa

Knud Erik Skoubys stemmeføring bliver straks anderledes og lysere, når han skal karakterisere det kommende arbejde med CTIF.

"Hvis vi kigger på universitetsområdet, så er vi bedste på mobil- og trådløs forskning i Europa. Samtidigt dækker vi også hele området fra teknologi til anvendelses-mulighederne," forklarer han.

Dog er CTIF langtfra det største mobil-forskningscenter i Europa, da et firma som Nokia eksempelvis samlet set har flere tusinde ingeniører i sine forskningscentre.

CTIF findes allerede med afdelinger i tre lande – Danmark, Italien og Indien - alle under ledelse af den indiske professor Ramjee Prasad.

To kendetegn i Ballerup

Med tiden er det meningen at de 14 tidligere DTU-forskere på CTIF skal få assistance af yderligere en snes mobil-forskere i det nye center i hovedstadsområdet.

Og ifølge Knud Erik Skouby skal anvendt forskning samt tæt samarbejde med industrien være de to kendetegn for forskningsindsatsen på CTIF i Ballerup.

"Vi skal udvikle løsninger, der kan af offentlige institutioner – og det skal foregå i samarbejde med industrielle spillere," siger han.

Det første forskningsprojekt bliver da også et projekt sponsoreret af Højteknologifonden omhandlende fremtidens mobile medieplatforme – herunder ikke mindst tv på mobiltelefonen. Blandt andre Nokia, Motorola og DR deltager i projektet.

FORTSÆTTES

Sådan reagerer de i København

Hos de tidligere kollegaer på DTU er der ingen sure miner, når talen falder på de mange forskere, der har forladt kontorerne til nye, spændende opgaver i Ballerup.

"Som jeg ser det, så bliver mobil- og den trådløse forskning i hele hovedstadsområdet bare styrket af, at Aalborg Universitet åbner et center i Ballerup," fortæller Kaj Madsen, direktør for institut for informatik og matematisk modellering (IMM), hvor de nybagte Aalborg-forskere kommer fra.

Han står dog og mangler seks forskere og en professor.

Men det virker ikke til at bekymre Kaj Madsen, der forsikrer at afdelingen for mobilforskning på centeret for ikt kører videre samt kurserne også fortsætter til minimum 2009.

"Professoren er faktisk fundet, og det drejer sig om udenlandsk person med et meget flot cv. Overordnet set vil vi stå stærkere internationalt end tidligere med den nye besætning," slutter han.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere