Artikel top billede

Mozilla sætter fut i Firefox - det går over stok og sten

Den nye beta-version af Mozillafolkets Firefox-browser kører konkurrenterne agterud, når der skal afvikles komplekse web 2.0-applikationer, viser de første test.

Efter en lidt uheldig begyndelse, hvor Mozilla-folkene kom til at frigive en ikke færdig version af Firefox 3.0 beta 4, er den rigtige version nu klar til brug.

Resultaterne af de første benchmark-test lyder på, at Firefox 3 er betydelig hurtigere end både sin forgænger og rivalerne.

Mozilla Links blog fremlægges resultaterne af hastighedsmålinger foretaget med Firefox 3 beta 4 og konkurrerende browsere.

Mere end 50 procent hurtigere

Ifølge testen er Mozilla-browseren mere en 50 procent hurtigere end Opera 9.5 beta og Apples Safari samt tre gange hurtigere end Microsofts Explorer 7.

Målingerne er udført med SunSpider benchmark, der tester javaScript ydelsen.

"Det er resultatet af hundredvis af små justeringer, der skal gøre open source-browseren bedst til at køre komplekse web 2.0-applikationer," siger Mike Schroepfer, Mozillas chef-udvikler, til Computerworlds nyhedstjeneste.

"Vi har arbejdet med ydelse i lang tid," fortæller Mike Schroepfer.

"Og hver beta-udgave af Firefox 3.0 er blevet bedre. Beta 1 var bedre end Firefox 2, beta 2 var hurtigere end beta 1 og så videre. Nu er vi ved det punkt, hvor justeringerne skal bindes sammen for at få ydelsen helt i top"

FORTSÆTTES

Web 2.0-applikationerne tæller

Der er ikke hastighedsforskel mellem de forskellige browsere på afviklingen af basale websider, siger Schroepfer.

Derfor var Mozillas udfordring at bygge en browser, der yder højt, når komplekse web 2.0-applikationer, som eksempelvis online dokumentbehandling, skal afvikles.

Web-applikationer er i dag markant mere komplekse end for bare fem år siden. Da eksempelvis Yahoo startede, var det blot en tekstrække.

I dag bydes der også på web 2.0-applikationer som widgets og tekstbehandling, fortæller Schroepfer.

"Som browser-udvikler skal vi derfor sørge for, at web-designerne kan være sikre på at deres applikationer kan afvikles hurtigst muligt," siger han.

Også på dansk

Firefox-udviklerne har arbejdet med mere end 400 ydelsesrelaterede ændringer.

Det har blandt andet resulteret i nye grafik- og tekst-renderingsmetoder og en fuldstændig ombygget JavaScript-motor.

Ydelsesforbedringerne er ligeledes af stor betydning for det mobile marked, som Mozilla så småt er begyndt at snuse til.

Ud over ydelse rummer Firefox 3.0 beta 4 også en række andre forbedringer. Det drejer sig eksempelvis om hukommelsesforbrug, bedre stabilitet og en række platformspecifikke forbedringer.

Firefox 3.0 beta 4 kan downloades til Windows, Mac OS X og Linux. Den findes på 40 sprog, herunder dansk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere