Artikel top billede

Microsoft tror ikke på dokumentægteskab

Mens de offentlige kunder helst ser en praktisk løsning med et enkelt dokumentformat i det offentlige, så spår Microsoft en anden udvikling.

Striden om ISO-certificeringen af OOXML var bilagt en times tid på IT-arkitekturkonferencen i Århus, da tilhængerne af formatet fra Microsoft og modstanderne fra Open Source Leverandørerne skulle diskutere de praktiske erfaringer i det offentlige.

Og mens kunderne i det offentlige gerne vil have praktiske og lette løsninger, lød vurderingen fra leverandørerne, at der ikke kommer til være fuld oversættelse mellem ODF og OOXML.

"Der foregår forskelligt arbejde på convertere. Det går fremad, men det går langsomt, og der er forskel på syntax og struktur i formaterne, så min vurdering er at det aldrig bliver en til en konvertering," siger Morten Kjærsgaard, direktør i Magenta og formand for Open Source Leverandørerne.

Enten eller

"Vi er i en forsøgsperiode nu. Derefter ser jeg to veje. Enten konkurrerer det ene format det andet ned ellers smelter de sammen til et," vurderer Morten Kjærsgaard.

Den købte Microsofts repræsentant i debatten dog ikke.

"Det med monokulturen er svært at vurdere. Microsofts øverste chef siger jo, at alle fortjener god konkurrence. Jeg tror at konvergensen vil ske på et niveau og så vil formaterne glide fra hinanden igen," lyder vurderingen fra Rene Løhde, arkitekturevangelist hos Microsoft Danmark.

Han understreger, at Microsoft er dedikeret til arbejdet med standardisering.

"Vi ville lide utrolig stor skade hvis vi ikke fortsatte i Mogens Kühns udvalg (i Dansk Standard, red.)," konstaterer Rene Løhde.

Praktikere rolige

Kommuner og regioner har endnu ikke oplevet store problemer med at modtage åbne standarder.

Formentlig fordi de ikke har modtaget specielt mange dokumenter i de nye formater. Sådan lyder vurderingen i hvert fald fra Peter Trebbien, IKT-chef i Kalundborg Kommune.

Han fortæller, at kommunen, som bruger Microsofts kontorpakke lever op til kravene i B103 gennem convertere, næsten ikke får odf-dokumenter.

"Det er meget lidt der kommer af andre dokumenter, men hvis det bliver et problem for organisationen, så må vi jo forholde os til det," siger Peter Trebbien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere