Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Skype tester mobil-appikationer

Skype tester en klient til mobiltelefoner, der understøtter opkald, chat og andre funktioner fra det populære VoIP (Voice over Internet Protocol).

Computerworld News Service: Skype er gået i gang med at teste en ny klient til mobiltelefoner.

”Produktet er en del af vores mål om at være på så mange platforme som muligt,” lyder det fra Wilhelm Lundbord, produktchef for Skype for Business.

Tjenesten kan bruges på omkring 50 telefon-modeller. De omfatter apparater fra Motorola, Nokia, Samsung og Sony Ericsson.

Det er muligt, at den også virker på andre telefoner, men det kræver, at de undersøtter Java, som klienten er baseret på, hedder det.

På nuværende tidspunkt virker alle funktioner i Storbritannien, Brasilien, Danmark, Sverige, Finland, Polen og Estland.

I andre lande kan man bruge datafunktionerne og indgående opkald fra Skype, men softwaren giver ikke mulighed for at foretage udgående opkald.

Sendes via gateway

Lige som den eksisterende Skype-klient, der blandt andet tilbydes af mobiloperatøren 3, bruger den på samme måde som en almindelig mobiltelefon det mobile netværk til at foretage opkald.

Alle opkald sendes via en Skype-ejet gateway for at holde omkostningerne nede.

Det mobile datanetværk bruges til at sende presence information og instant messages.

Støttelsen på brugerens omkostninger afhænger af en række faktorer.

Ringer man til en Skype-kontakt i udlandet, vil det være billigere end at foretage almindelige opkald, fordi brugerne betaler den lokale mobiltakst, som deres operatør opkræver, hvilket er billigere end almindelige internationale opkald.

Skypes gateway gør dog tjenesten uegnet til brugere, der roamer internationalt. De skal betale takst for at oprette forbindelse tilbage til Skypes gateway, og det kan hurtigt løbe op.

Fortsættes

Prisen er delt i to

Prisen for at ringe til en person, der ikke bruger Skype, er delt i to:

Først betaler brugeren sin operatør som normalt, og så skal der betales en SkypeOut-afgift for den destination, personen ringer til.

For at holde disse omkostninger nede for den slags brugere, tilbyder Skype en række SkypeOut-pakker.

Skype behandler indgående opkald som opkald, der bliver viderestillet til brugernes mobiltelefon.

Så brugerne skal betale SkypeOut-afgift for at ringe til mobiltelefoner i deres eget land, når de besvarer opkald fra personer, der ikke bruger Skype.

Eftersom klienten også bruger datanetværket, skal brugerne også betale for det.

Skype anbefaler, at man tilmelder sig en dataplan til en fast månedligt pris, fortæller Wilhelm Lundborg.

Mængden af data, der bruges, er dog begrænset.

En person med 20 kontakter, som er online i en time, sender sms i 10 minutter og har et opkald på 20 minutter om dagen, bruger iføge Skype 1MB data om måneden.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere