Artikel top billede

Ifølge Jim Goodnight, CEO, har SAS Institute netop præsenteret den første skræddersyede og helstøbte BI-løsning, der gør det nemmere for virksomheder at håndtere udfordringer med at være bæredygtige.

SAS Institute vil lukrere på bæredygtighedsbølge

BI handler ikke længere kun om at lade et it-system gnave sig igennem finansielle data, men kan fremover også dreje sig om at analysere log-filen til ventilationssystemet.

Bæredygtighed, klima og grøn it er på alle topchefers læber, og det begynder nu stille og roligt at smitte af på it-virksomhedernes produktsortiment.

Således har business intelligence-virksomheden SAS Institute netop præsenteret en skræddersyet og helstøbt business intelligence-løsning, der skal hjælpe virksomhederne med at gøre det nemmere at håndtere virksomhedernes udfordringer med at være bæredygtige.

Angiveligt, ifølge SAS Institutes CEO, Jim Goodnight, den første af denne type løsninger på BI-markedet.

Og ifølge vice president hos Gartner, Mark Raskino, er SAS-satsningen et af de første eksempler på en række it-løsninger i bæredygtighedens navn, som i de næste år vil vælte ud fra it-leverandøerne.

Forbrugerne stemmer med fødderne

"Bæredygtighed er på agendaen alle steder, og med mindre klimaeksperterne pludselig skulle ændre mening, vil det være et tema mange år endnu," konstaterer Mark Raskino.

"I øjeblikket har virksomhedernes interessenter som aktionærer, kunder og medarbejdere meget fokus på området. For eksempel ser vi tydeligt, at kunderne er begyndt at stemme med fødderne," siger han.

Den nye løsning fra SAS Institute, der har fået navnet SAS Sustainability Management, er udviklet samme med netværksvirksomheden Cisco. Formålet har været at give topledelsen i virksomhederne bedre muligheder at træffe de rigtige valg vedrørende bæredygtigheden.

Svært at bevare klima-overblik

For selv om ledelsen i virksomhederne er fokuseret på at nedbringe CO2-udledning, mindske vandforbruget eller løfte andre klimaudfordringer, mangler den reelle beslutningsstøtte til at prioritere de forskellige bæredygtighedstiltag og samtidig se værdien af dem.

Ciscos ekspert i grøn it, Neil Harris, forklarer udfordringen:

"Sparer vi miljøet mest, hvis vi øger den grønne indsats i et datacenter i England, hvor vi har mulighed for at købe grøn energi, eller er det bedst i Indien, hvor der ikke er adgang til den type energi," siger han.

På samme måde er det meningen, at løsningen skal kunne give virksomhederne et forecast på for eksempel udviklingen i drivhusgasserne eller vandforbruget ved udviklingen og introduktionen af for eksempel nye produkter.

Ingen teknologisk revolution

Løsningen blev præsenteret på et pressemøde i forbindelsen med SAS Institutes årlige topleder-konference i London. Et af konferencens fokusområder er, som det sig hør og bør være i disse tider, netop bæredygtighed. Blandt talerne er blandt andet forfatteren til Stern Review, økonomen og klimaeksperten Lord Stern of Brentford.

Rent teknologisk og i sin inderste kerne er den nye BI-løsning fra SAS ikke revolutionerende. I bund og grund bygger bæredygtigheds-løsningen på selskabets eksisterende performance management løsning.

Nyheden ligger til gengæld i arbejdet med at finde frem til de rigtige datakilder og skabe de rigtige analyser, så alle virksomhedens små og store miljøbelastninger i sidste ende kan føres tilbage på virksomhedens enkelte produkter. Og ikke kun mens de befinder sig i produktionsmiljøet, men også i forhold til produkternes miljøbelastning i deres fulde levetid.

Udnyt data fra ventilationssystemet

Executive vice president for EMEA og Asien, Mikael Hagström, mener, at løsningen på længere sigt kan udnytte det hav af en informationer, som gemmer sig i en virksomhed.

"Vi vil meget gerne udnytte datakilder, der normalt ikke er skabt til det formål - for eksempel logfilerne i et ventilationssystem, som jo er skabt for at hjælpe reparatører, men som i den rette sammenhæng også kan bruges i en bæredygtighedsanalyse," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?