Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Telefoni rykker på nettet

TEMA: Nettet skal bruges til at ringe med. Yahoo, Facebook, Google og AOL satser på, at internetbrugerne fremover anvender nettet til at ringe med.

Skype var en af de første og er i dag den største udbyder af telefoni via internettet. Men søgemaskiner, internet-portaler og sociale netværkstjenester er klar til at udfordre Skype på internet-telefoni.

Nu skal chat-programmer som Yahoo Messenger og AOL's AIM nemlig bruges endnu mere til rigtig chat.

Chat som i telefon-chat.

Hos Yahoo og internet-portalen AOL satser man på, at selskabernes instant messaging-programmer fremover skal anvendes endnu mere til telefoni.

AOL har nyligt startet et Open Voice Program, der giver udviklere adgang til API'et (Application Programmer Interface) bag selskabets Call Out service for AIM-messaging-klienten.

Call Out servicen gør det muligt for AIM-brugerne at ringe til fastnettelefoner og mobil-telefoner mod et mindre gebyr.

AIM tilbyder også gratis PC-til-PC opkald via AIM Talk.

Ved at åbne API'et for Call Out, kan alle interesserede udviklere tilbyde Call Out service via internet applikationer og enheder der understøtter SIP (Session Initiation Protocol) og Wi-Fi.

Yahoo outsourcer IP-telefoni

Samtidig har Yahoo valgt Jajah til at stå for VoIP teknologien bag Yahoo Messenger's Phone Out service, der gør det muligt for Messenger-brugere at ringe til og modtage opkald fra fastnettelefoner og mobiltelefoner.

Derved kan Jajahs eksisterende kundebase på 10 millioner brugere potentielt tilføjes 97 millioner Yahoo Messenger-brugere.

Jajah's teknologi vil anvendes i Yahoo's Phone Out-service i tredie kvartal i år. Jajah vil også stå for betalingshåndtering og kundesupport.

Det er fornuftigt af Yahoo, at outsource IP-telefonien til Jajah, mener Rebecca Swensen, IDC analytiker med speciale indenfor VoIP.

"Det giver god mening for Yahoo at bruge en VoIP-ekspert som Jajah," siger Rebecca Swensen.

"Der er en masse teknisk kompleksitet og kompliceret logistik, i forbindelse med IP-telefoni, så hvis Yahoo kan få nogle til at tage sig af det, er det en fornuftig disposition," siger hun.

Hun ser det som en naturlig udvikling, at telefoni i stigende grad flytter på nettet.

Google og Facebook også klar

"Virkeligheden er at verdens AIM'er og Yahoo Messengers udmærket forstår at det ikke er nok at levere [tekst-]chat, og at de bliver nødt til at levere stemme og video-kommunikation [i god kvalitet]," siger Rebecca Swensen.

Markedet for forbrugerorienteret internet-kommunikation ledes af Skype, som har det største antal brugere," siger Rebecca Swensen.

Hvor Skype også tilbyder almindelig tekst-chat, så gik Skype primært ind på markedet for at levere telefoni over internettet.

Yahoo Messenger og AOL AIM startede med tekst chat og har senere indførtb understøttelse af telefoni.

De sociale netværkstjenester bliver også udstyret med telefonmuligheder.
På Facebook er der nyligt lanceret en telefoni-applikation, der skal levere IP-telefoni til Facebook-brugerne.

Facebook, Yahoo og AOL er ikke de eneste store aktører, der satser på internet-telefoni.

Sidste sommer købte Google Grand Central, der tilbyder telefoni via internettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere