Artikel top billede

Tidligere Microsoft-chef ny direktør for Scanjour

Henrik Martin Schlægel bliver ny direktør for softwarehuset Scanjour. Han kommer fra en stilling som services direktør for Microsoft i Tyskland. Den nye direktør skal skabe international vækst, lyder det.

Det bliver en tidligere Microsoft-chef, der overtager roret i softwarehuset Scanjour, der beskæftiger sig med elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH).

Den nye direktør, 50-årige Henrik Martin Schlægel. som netop er begyndt på jobbet, kommer nemlig med seks år i bagagen fra softwarekæmpen Microsoft, senest med titel af services direktør for Microsoft i Tyskland.

Før det har han arbejdet med konsulent- og serviceområdet i Microsofts hovedkontor for Europa, Mellemøsten og Afrika, hvor han har været med til at bygge en række forretningsområder op i flere lande.

Tidligere har han arbejdet i IBM, Maconomy og som konsulent hos blandt andet Deloitte Business Consulting og McKinsey, samt været på en afstikker på to et halvt år i Saudi Arabien for SAS Service Partner.

"Men det er primært min erfaring fra Microsoft, der kommer mig til gode som direktør i Scanjour.

Da jeg arbejdede i Microsofts hovedkontor for Europa, Mellemøsten og Afrika fik jeg erfaring i dels at starte nye forretningsområder op, dels at lede en international organisation," siger Scanjours nye administrerende direktør, Henrik Martin Schlægel.

Primære fokus er vækst

Og netop det er to egenskaber, som Scanjours nye direktør får brug for.

"Bestyrelsen har tidligere meldt ud, at Scanjour skal internationaliseres. Det er selvfølgelig et af mine fokusområder. Samtidig skal den videre udvikling af Scanjour på det danske marked sikres sammen med vore gode og loyale kunder," siger Henrik Martin Schlægel.

"Det skal ske gennem fortsat udvikling af produktet og ved at udnytte den platform, vi har skabt, qua at Danmark er så langt fremme med digital forvaltning, til nye muligheder på nye markeder."

Det er endnu for tidligt for Henrik Martin Schlægel at fortælle præcist, hvordan den internationale vækststrategi kommer til at se ud.

Her er de oplagte vækstmuligheder

Han fortæller dog, at Scanjour ser nærmarkederne som oplagte vækstlande.

Det er de nordiske lande, Tyskland og på sigt England, som Scanjour har i kikkerten.

"Det kan blive enten gennem opkøb af eksisterende spillere eller via partnersamarbejder. Vi er i øjeblikket i gang med at afgøre, hvilken rækkefølge og hvor mange lande vi går ind i samt hvordan," siger Henrik Martin Schlægel.

Ligesom i Danmark vil det primære fokus ligge på offentlige kunder.

"Vores primære fokus ændrer sig ikke, men vi har allerede i dag flere kunder uden for det offentlige, og det er klart, at vi også kigger på, hvordan vi kan bruge de kunder i vores vækststrategi," siger Henrik Martin Schlægel.

Tidligere direktør fortsætter

Selvom Henrik Martin Schlægel nu er kommet til som administrerende direktør for Scanjour, er den tidligere direktør for selskabet Bo Schor stadig i virksomheden.

"Vi har ønsket at holde på den viden og kompetence, som Bo har, og derfor er jeg meget glad for, at han fortsætter," siger Henrik Martin Schlægel.

Derfor fortsætter Bo Schor i en ny rolle som programdirektør, men stadig som medlem af direktionen og ledelsesgruppen.

Han får ansvaret for større kundeprojekter og vigtige produktinitiativer omkring videreudvikling af Scanjours platform.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere