Og det er den idé, som Edison-vinderens virksomhed hviler på.
Edison-dommerpanelet har vejet finalisterne og fundet Engodsag.dk tungere, end de øvrige.
Edison-dommer Jeppe Harrit, som til daglig er administrerende direktør i 2C change, kalder Engodsag.dk for spændende og nyskabende.
Virksomhedens browser plug-in sender e-handlende kunder til bestemte butikker, der til gengæld donerer en del af salgsprisen til velgørenhed. Dermed indsamles penge, der ellers ikke ville blive indsamlet.
”Der er topkarakter på originalitet, og virksomheden har bevist, at der er kvalitet i det, den laver. Man har evnet at eksekvere, og jeg føler mig overbevist om, at det fortsætter de kommende år,” siger Jeppe Harrit i sin begrundelse.
Skeptisk overfor autodonation
Han vurderer, at potentialet for at udvikle virksomheden, er stort, alene af den grund, at mange mennesker over hele verden kan have gavn af donationer.
Det er Edion-dommer Susanne Kaufmann, direktør i Dansk Iværksætterforening, enig i.
”Det er flot at skabe en virksomhed, der kan løbe rundt, på baggrund af velgørenhed. Det er ikke tit, at vi ser en virksomhed med velgørenhedsperspektiv, der kan det,” siger hun.
Henrik Albertsen, administrerende direktør i Nordic Venture Partners og tredje medlem af Edison-dommerpanelet, er skeptisk overfor konceptet.
Men ikke overfor Engodsag.dk's dokumenterede bedrifter, der taler om en stigende omsætning år for år, og næsten 150.000 danske brugere.
”Personligt bryder jeg mig ikke om konceptet autodonation. Men ifølge tallene kan mange godt lide det. Det er en imponerende vækst, de har, så meget tyder på, at mange er uenige med mig,” siger han.
Han roser virksomheden for sin originalitet og implementeringen af sin ide.
”Ud fra tallene har de gjort det glimrende. Deres marked er internet consumer-markedet, som er virkelig stort. Hvis konceptet virkelig vinder gehør, vil der være en væsentlig omsætning i vente,” siger Henrik Albertsen.
Artiklen fortsætter på næste side...