Artikel top billede

EMC's topchef lover kamp til stregen om markedet for storage-enheder til forbrugersegmentet samt til mindre og mellemstore firmaer. (Foto: 2006 Jason Grow/All Rights ReservedUse by license only. Non-exclusive use is restricted to public relations handout, size-restricted trade publication use and internally produced corporate collateral, excluding advertising, for a period of one year from c)

EMC går benhårdt efter hr og fru Danmark

Reportage: Efter forårets opkøb af Iomega er strategien klar. EMC vil satse benhårdt på at komme ind på brugermarkedet efter et langt liv som leverandør til de store firmaer.

EMC World, Las Vegas: I april gravede storage-firmaet EMC dybt i tegnebogen, og købte storage-producenten Iomega for en milliard kroner.

Dengang var det et vink med en vognstang om, at firmaet vil udvide deres produktsortiment, der tidligere har koncentreret sig om den tungere del af storage-markedet.

Nu kan de øvrige producenter af lagerenheder til brugermarkedet samt små og mellemstore virksomheder kan så godt finde kampuniformen frem.

EMC's topchef lægger nemlig ikke skjul på, at firmaet nu vil have en del af denne kage.

"Vores strategi er helt klar. Vi vil være en spiller på SOHO og forbrugermarkedet," sagde EMC’s topchef, Joseph M. Tucci, på firmaets årlige EMC World, der er en storage-konference, hvor 9000 mennesker fra hele verden tropper op for at snakke lagerenheder og lagerteknologi.

Og det er det tunge skyts, som storage-giganten EMC har rykket i stilling.

"Vi arbejder nu på at udvide vores partnerkanal og forhandlernetværk. Herudover har vi åbnet to udviklingscentre i Kina, der primært skal stå for udviklingen til dette segment," sager Tucci.

Opkøbet af Iomega skal bogstaveligtalt bruges som en rambuk, der skal hamre EMC igennem muren til forbruger-markedet.

Brugerne skaber fire megabyte data dagligt

EMC vil bibeholde det velkendte, Iomegas-varemærke og firmaets viden om forbrugermarkedet vil være nyttige i ekspansionen, lyder det fra EMC.

Iomega vil udgøre kernen af en ny produktafdeling til forbrugere og små virksomheder i EMC, ligesom selskabet kommer til at stå for at sælge EMC's Retrospect backup-software og LifeLine storage-software, der ligeledes er rettet mod denne målgruppe.

EMC startede i midten af marts med opkøb af aktier og i starten af april blev det endelige køb offentliggjort.

På konferencen sagde EMC-chefen, at virksomheden forventer, at handlen afsluttes inden for ganske kort tid, og de regulerende godkendelser ser således ud til at være på plads.

Og der kan noget af en guldgruppe som EMC vil sætte sig på for datamængderne hos den almindelige bruger vokser eksplosivt.

Udviklingslandene bidrager til væksten

Den gennemsnitlige computerbruger skulle ifølge EMC være forbundet med et digitalt fingeraftryk, der hver dag vokser med 3,6 megabyte data pr. dag.

Dette tal indeholder alle de digitale informationer, der enten skabes af personen eller gemmes af eksempelvis myndigheder om den enkelte bruger.

Analysehuset IDC oplyser samtidig, at det digitale univers har en samlet årlig vækst på omkring 60 procent.

Dette skyldes blandt andet en stigning i det globale salg af digitalkameraer, videokameraer og lignende enheder samt en bedre forståelse for at gemme data.

Desuden har internetadgang i mange udviklingslande også bidraget til den globale vækst i digital information.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere