Artikel top billede

It-chefer vil effektivisere og udvikle nye tjenester

It-chefen skal spotte effektiviseringsmuligheder og i endnu højere grad end tidligere understøtte innovationen, viser ny stor undersøgelse af it-chefens udfordringer.

Traditionelt har it-chefens rolle været at reducere virksomhedens omkostninger mest muligt, men ny undersøgelse viser, at mantraet om effektivitet vinder stadig mere frem blandt andet it-cheferne.

Samtidig viser undersøgelsen, at innovation i form af udvikling af nye tjenester og produkter spiller en stadig større rolle i it-ledernes hverdag.

Undersøgelsen bygger på en rundspørge til mellem 400 og 500 it-chefer fra større organisationer i Danmark, Norge og Sverige, og er udført for Steria af analysefirmaet Synovate.

Effektivitet, effektivitet og effektivitet

It-cheferne blev blandt andet bedt om at udpege deres vigtigste forretningsmæssige udfordringer i tiden fremover, og ud af de knap 100 danske respondenter svarede godt otte ud af ti, at udfordringerne hed forbedring af processer og effektivitet.

Svarene var nogenlunde de samme i 2006, dog med en noget større margen.

"Effektivitet er virkelig kommet på dagsordenen, og det er helt klart min fornemmelse, at det skyldes, at det med den meget lave arbejdsløshed i øjeblikket er enormt svært at rekruttere medarbejdere," siger Peter Østerbye, administrerende direktør for Steria, der står bag undersøgelsen.

Tid til nye produkter

Noget andet, der for alvor springer i øjnene i undersøgelsen, er it-chefernes øgede fokus på innovation. Da Steria lavede et lignende rundspørge for to år siden, lå innovation i form at udvikling af nye tjenester og produkter på en syvende plads. Nu ligger innovation på en fjerdeplads.

Ifølge Peter Østerbye er der flere forklaringer:

"Hele den offentlige sektor har i de senere år været præget af kommunesammenlægninger, hvor første prioriteten har været at få tingene på plads. Det har imidlertid skabt et massivt efterslæb på nye tjenester," siger han.

I den private sektor peger Peter Østerbye på, at forklaringen på it-chefernes fokus på nye tjenester kan hænge sammen med behovet for udskiftning af efterhånden gamle it-systemer:

"For snart otte år siden gennemførte mange virksomheder nogle massive it-projekter, blandt andet på ERP-fronten. Mange af dem er nu forældede og trænger til en heftig opgradering," siger Peter Østerbye.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?