Artikel top billede

Terma tæt på milliard-ordre på kampfly-it

Århusianske Terma samarbejder med alle tre konsortier, der kæmper om en milliardordre på at levere næste generations kampfly til det danske flyvevåben. Ordren kan få en værdi på 10 mia. kr. for Terma.

Den danske specialist i forsvars-it, Terma, er så godt som sikker på at score en tocifret milliardordre på kampflys-it.

Terma har således indgået aftaler med alle tre konsortier, der konkurrerer om at levere næste generations danske kampfly.

”Vi har for nylig lavet en samarbejdsaftale med konsortiet bag F18-flyet, som har meldt sig ind i kampen,” siger økonomidirektør Lars Marcher fra Terma.

Terma havde i forvejen lignende aftaler med de to øvrige konsortier, der står bag henholdsvis jagerflyene Joint Strike Fighter og Gripen, der også byder sig til overfor det danske forsvar. Forsvaret vælger leverandør i 2009.

Lars Marcher betegner aftalerne som meget vigtige for Terma.

Det skyldes blandt andet, at Terma, der også har leveret teknologi til det nu aldrende F16-fly, dermed fortsat kan se frem til at levere udstyr til kampfly i det danske værn.

Værdi: 10 milliarder kroner
”Derudover er ordren meget interessant økonomisk for os, men den er også vigtig på grund af det kompetenceløft, den vil give os,” siger Lars Marcher.

Han vurderer, at kampflys-ordren over 10 til 20 år kan skabe omsætning for Terma i størrelsesordnen 10 milliarder kroner.

Det skyldes ikke udelukkende ordren fra det danske forsvar, men også de aftaler, som konsortierne indgår med den danske stat.

De forpligtiger sig nemlig til at lade noget at forretningen i de voldsomt dyre kampflys-projekter tilflyde den danske industri.

”Det kommer Terma til at nyde godt af, men også andre store danske virksomheder er med i programmerne,” siger Lars Marcher.

Fremgang over hele linjen

Lars Marchers udmelding kommer i kølvandet på Termas netop offentliggjorte årsregnskab for 2007/2008, der viser fremgang i omsætning, ordreindgang og indtjening

Terma øgede i perioden antallet af ordrer med 50 procent til over 1,7 milliarder kroner.

Omsætningen steg med 30 millioner kroner og resultatet med 15,6 millioner kroner til 95,6 millioner kroner.

Terma forklarer indtjeningsvæksten med en omfattende effektivisering af driften, der skal sikre investeringer i udstyr, processer og markeder.

I 2008/2009 forventer Terma vækst i omsætningen på 10 procent.




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Centrica Energy

Senior Business Analyst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere