Artikel top billede

”Det store problem med ILM er for mig at se, at der skal udvikles noget software, der kan håndtere og klassificere data, når de bliver dannet,” siger Claus Egge. Foto: Torben Klint

IDC: Kun software kan realisere den ultimative ILM

Tema: Vi er langt fra den ultimative ILM-verden, mener IDC. Selv om ILM-tankegangen er god, mangler specielt softwareløsningerne fortsat, lyder det fra analysehuset.

Claus Egge, leder af de europæiske storage-analytikere i IDC, har efterhånden hørt på sangen om ILM (information lifecycle management) i en del år. Men selv om tanken om en gennemgående klassificering af data er god, er ambitionerne fortsat ikke realiseret.

”Hvis man kigger på den ultimative ILM, så er der ikke nogen it-afdelingen, der kan det til perfektion,” lyder det fra den danske IDC-analytiker, der arbejder i London.

ILM handler grundlæggende om, at de stigende mængder data i virksomhederne skal kortlægges og klassificeres, så man kan placere dem på forskellige lagrings-medier med forskellige omkostninger og serviceniveauer – og samtidig finde ud af, hvad der helt kan slettes.

Mangler softwareløsninger

Men ifølge Claus Egge er den proces mere kompliceret end som så. Det er specielt manglen på smarte softwareløsninger, der frembringer analytikerens ILM-skepsis.

”Det store problem med ILM er for mig at se, at der skal udvikles noget software, der kan håndtere og klassificere data, når de bliver dannet.”

Claus Egge forklarer, at en storage-administrator eller database-administrator i en virksomhed i princippet godt kan gennemgå alle data og klassificere dem manuelt ved simpelthen at udskrive lister.

”Men det er jo håbløst at gøre det hver gang, så der skal noget software til, som kan gøre det – og helst allerede, når man danner data.”

Leverandør-fokus skifter

Claus Egge tilføjer, at selv om der findes løsninger, så er de ikke rigtig slået igennem i it-afdelingerne.

”Så når vi får udviklet den slags software, er vi et kæmpe skridt tættere på en ILM-verden, hvor data bliver behandlet på den rigtige måde. Det er ikke fordi, de bliver behandlet forkert i dag, men det er bare kaotisk i øjeblikket med kæmpe mængder af filer, der bliver gemt og taget backup af – og måske bliver gemt på forkerte storage-medier.”

Mens ILM i de seneste år har været meget i fokus blandt storage-leverandørerne, oplever Claus Egge nu, at de intelligente storage-løsninger får nye navne.

”ILM har jo været sådan en dejlig gang hype, der har været oppe at vende, og nu kaster leverandørerne på storage-området sig over nogle andre ting, som de prøver at overtale kunderne til at satse på.”

”Leverandørerne elsker jo akronymer, og ligeså snart tingene bliver to år gamle, kaster de sig over noget nyt. Nu er det de-duplikering og alt muligt andet, de snakker om.”

IDC har umiddelbart ikke mulighed for at oplyse om konkrete markedsandele på ILM-markedet.

”Fordi ILM ikke er et produkt i øjeblikket, men mere en mærkelig samling af produkter, der tilsammen kan pege folk imod en verden, hvor ILM råder over deres data, kan vi ikke få skovlen inden under og sige, at der er et marked. Det er nærmest et ideal, man stiler imod,” forklarer Claus Egge.

Blandt de mere interessante spillere inden for ILM er dog virksomheder som EMC, HP, IBM, Sun og Hitachi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere