Microsoft-dommer siger nej til plads i standardudvalg

Det uafhængige ekspert-udvalg inden for åbne standarder er barberet ned til fire, efter Bo Vesterdorf har takket nej til en plads i udvalget. Nu skal politkerne afgøre, om fire medlemmer er nok.

Tidligere EF-dommer Bo Vesterdorf har valgt at takke nej til at sidde i det ekspert-panel, der skal undersøge de tekniske og juridiske aspekter ved OOXML og ODF standarderne i den offentlige sektor.

Computerworld erfarer, at den rutinerede jurist, der blandt andet arbejder som konsulent hos advokatfirmaet Plesner, i går eftermiddags meddelte IT- og Telestyrelsen om sin beslutning.

En svækkelse
Bo Vesterdorfs udmeldelse svækker ekspert-udvalget, da jura er et af de væsentligste intesseområder for udvalget.

Med 18 års erfaring ved EF-retten i Luxembourgh – de seneste 10 år som præsident – er Bo Vesterdorf en af de mest respekterede dommere inden for EU- og konkurrenceret.

Inden for it-området er han vel nok mest kendt for at svinge hammeren over Microsoft.

I december 2007 stadfæstede han en dom fra 2004 omkring it-gigantens misbrug af sin dominerende stilling på markedet, der gjorde det besværligt eller ligefrem umuligt for konkurrenter at udvikle produkter, der kunne fungere sammen med Microsofts operativsystem Windows.

Ukendt størrelse
Med Bo Vesterdorfs afvisning om deltagelse er det uafhængige ekspert-panel nede på fire personer.

På nuværende tidspunkt tæller det jura-professor Mads Bryde Andersen fra Københavns Universitet, Jørgen Kristensen fra Egedal Kommune - læs portrættet - samt CBS-professorerne Mogens Kühn Pedersen - læs portrættet - og Kim Viborg Andersen, der alle har givet deres tilsagn til at deltage i panelet.

Videnskabsminister Helge Sander (V) skal i samråd med it-ordførerne og IT- og Telestyrelsen tage stilling til, om panelet skal fortsætte med de nuværende fire personer, eller der skal udpeges et femte ekspert-medlem.

Inden udpegelsen af de fire nuværende medlemmer samt Bo Vesterdorf havde politkerne været ude i flere diskussioner om sammensætningen af ekspert-holdet bag de åbne standarder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Bo Vesterdorf angående beslutningen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.