Microsoft-dommer siger nej til plads i standardudvalg

Det uafhængige ekspert-udvalg inden for åbne standarder er barberet ned til fire, efter Bo Vesterdorf har takket nej til en plads i udvalget. Nu skal politkerne afgøre, om fire medlemmer er nok.

Tidligere EF-dommer Bo Vesterdorf har valgt at takke nej til at sidde i det ekspert-panel, der skal undersøge de tekniske og juridiske aspekter ved OOXML og ODF standarderne i den offentlige sektor.

Computerworld erfarer, at den rutinerede jurist, der blandt andet arbejder som konsulent hos advokatfirmaet Plesner, i går eftermiddags meddelte IT- og Telestyrelsen om sin beslutning.

En svækkelse
Bo Vesterdorfs udmeldelse svækker ekspert-udvalget, da jura er et af de væsentligste intesseområder for udvalget.

Med 18 års erfaring ved EF-retten i Luxembourgh – de seneste 10 år som præsident – er Bo Vesterdorf en af de mest respekterede dommere inden for EU- og konkurrenceret.

Inden for it-området er han vel nok mest kendt for at svinge hammeren over Microsoft.

I december 2007 stadfæstede han en dom fra 2004 omkring it-gigantens misbrug af sin dominerende stilling på markedet, der gjorde det besværligt eller ligefrem umuligt for konkurrenter at udvikle produkter, der kunne fungere sammen med Microsofts operativsystem Windows.

Ukendt størrelse
Med Bo Vesterdorfs afvisning om deltagelse er det uafhængige ekspert-panel nede på fire personer.

På nuværende tidspunkt tæller det jura-professor Mads Bryde Andersen fra Københavns Universitet, Jørgen Kristensen fra Egedal Kommune - læs portrættet - samt CBS-professorerne Mogens Kühn Pedersen - læs portrættet - og Kim Viborg Andersen, der alle har givet deres tilsagn til at deltage i panelet.

Videnskabsminister Helge Sander (V) skal i samråd med it-ordførerne og IT- og Telestyrelsen tage stilling til, om panelet skal fortsætte med de nuværende fire personer, eller der skal udpeges et femte ekspert-medlem.

Inden udpegelsen af de fire nuværende medlemmer samt Bo Vesterdorf havde politkerne været ude i flere diskussioner om sammensætningen af ekspert-holdet bag de åbne standarder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Bo Vesterdorf angående beslutningen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Fire gange større end næststørste leverandør: Offentlige indkøbere bør følge Ateas dominerende markedsposition tæt
Atea er fire gange større end den næststørste hardware-leverandør til det offentlige. Situationen skal følges skarpt af offentlige indkøbsorganisationer, så det ikke ender med dårlig konkurrence, lyder opråbet.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.