Microsoft-dommer siger nej til plads i standardudvalg

Det uafhængige ekspert-udvalg inden for åbne standarder er barberet ned til fire, efter Bo Vesterdorf har takket nej til en plads i udvalget. Nu skal politkerne afgøre, om fire medlemmer er nok.

Tidligere EF-dommer Bo Vesterdorf har valgt at takke nej til at sidde i det ekspert-panel, der skal undersøge de tekniske og juridiske aspekter ved OOXML og ODF standarderne i den offentlige sektor.

Computerworld erfarer, at den rutinerede jurist, der blandt andet arbejder som konsulent hos advokatfirmaet Plesner, i går eftermiddags meddelte IT- og Telestyrelsen om sin beslutning.

En svækkelse
Bo Vesterdorfs udmeldelse svækker ekspert-udvalget, da jura er et af de væsentligste intesseområder for udvalget.

Med 18 års erfaring ved EF-retten i Luxembourgh – de seneste 10 år som præsident – er Bo Vesterdorf en af de mest respekterede dommere inden for EU- og konkurrenceret.

Inden for it-området er han vel nok mest kendt for at svinge hammeren over Microsoft.

I december 2007 stadfæstede han en dom fra 2004 omkring it-gigantens misbrug af sin dominerende stilling på markedet, der gjorde det besværligt eller ligefrem umuligt for konkurrenter at udvikle produkter, der kunne fungere sammen med Microsofts operativsystem Windows.

Ukendt størrelse
Med Bo Vesterdorfs afvisning om deltagelse er det uafhængige ekspert-panel nede på fire personer.

På nuværende tidspunkt tæller det jura-professor Mads Bryde Andersen fra Københavns Universitet, Jørgen Kristensen fra Egedal Kommune - læs portrættet - samt CBS-professorerne Mogens Kühn Pedersen - læs portrættet - og Kim Viborg Andersen, der alle har givet deres tilsagn til at deltage i panelet.

Videnskabsminister Helge Sander (V) skal i samråd med it-ordførerne og IT- og Telestyrelsen tage stilling til, om panelet skal fortsætte med de nuværende fire personer, eller der skal udpeges et femte ekspert-medlem.

Inden udpegelsen af de fire nuværende medlemmer samt Bo Vesterdorf havde politkerne været ude i flere diskussioner om sammensætningen af ekspert-holdet bag de åbne standarder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Bo Vesterdorf angående beslutningen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Gør som millioner af andre brugere i hele verden - bind hele dit forretningssystem sammen med Microsoft Dynamics 365 Business Central
Alle kender efterhånden til ”digital transformation”, og uanset hvor langt din virksomhed er i processen, så kan I med det rette forretningssystem, tage de nødvendige skridt og løfte det hele op i skyen. Herigennem opnår I højere effektivitet gennem automatisering og enklere arbejdsgange for jeres medarbejdere. Det er nemt og hurtigt at komme i gang, og løsningen kan tilpasses i takt med at jeres forretningsbehov ændrer sig. Bliv klogere på Microsoft Dynamics 365 Business Central her.