Microsoft-dommer siger nej til plads i standardudvalg

Det uafhængige ekspert-udvalg inden for åbne standarder er barberet ned til fire, efter Bo Vesterdorf har takket nej til en plads i udvalget. Nu skal politkerne afgøre, om fire medlemmer er nok.

Tidligere EF-dommer Bo Vesterdorf har valgt at takke nej til at sidde i det ekspert-panel, der skal undersøge de tekniske og juridiske aspekter ved OOXML og ODF standarderne i den offentlige sektor.

Computerworld erfarer, at den rutinerede jurist, der blandt andet arbejder som konsulent hos advokatfirmaet Plesner, i går eftermiddags meddelte IT- og Telestyrelsen om sin beslutning.

En svækkelse
Bo Vesterdorfs udmeldelse svækker ekspert-udvalget, da jura er et af de væsentligste intesseområder for udvalget.

Med 18 års erfaring ved EF-retten i Luxembourgh – de seneste 10 år som præsident – er Bo Vesterdorf en af de mest respekterede dommere inden for EU- og konkurrenceret.

Inden for it-området er han vel nok mest kendt for at svinge hammeren over Microsoft.

I december 2007 stadfæstede han en dom fra 2004 omkring it-gigantens misbrug af sin dominerende stilling på markedet, der gjorde det besværligt eller ligefrem umuligt for konkurrenter at udvikle produkter, der kunne fungere sammen med Microsofts operativsystem Windows.

Ukendt størrelse
Med Bo Vesterdorfs afvisning om deltagelse er det uafhængige ekspert-panel nede på fire personer.

På nuværende tidspunkt tæller det jura-professor Mads Bryde Andersen fra Københavns Universitet, Jørgen Kristensen fra Egedal Kommune - læs portrættet - samt CBS-professorerne Mogens Kühn Pedersen - læs portrættet - og Kim Viborg Andersen, der alle har givet deres tilsagn til at deltage i panelet.

Videnskabsminister Helge Sander (V) skal i samråd med it-ordførerne og IT- og Telestyrelsen tage stilling til, om panelet skal fortsætte med de nuværende fire personer, eller der skal udpeges et femte ekspert-medlem.

Inden udpegelsen af de fire nuværende medlemmer samt Bo Vesterdorf havde politkerne været ude i flere diskussioner om sammensætningen af ekspert-holdet bag de åbne standarder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Bo Vesterdorf angående beslutningen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.