Artikel top billede

Disse tre udviklingsområder satser Google på

Google vil sætte kræfterne ind på tre udviklingsområder, der bliver afgørende i selskabets fremtidige kurs på nettet.

Computerworld News Service: Google vil i de kommende år investere i tre nøgleområder, når det handler om udvikling. Det sker i bestræbelserne på at fremskynde udviklingen af flere web-baserede applikationer.

De nøgleområder bliver:

- Åbning af Googles servere, så de kan hoste udviklernes applikationer.

- Fokus på nettets sammenhængskraft.

- Generel forbedring af net-browseren.

Sådan lyder det fra Vic Gundotra, udviklingschef i Google, da han holdt sin åbningstale til Googles udvikler-konference, der i disse dage løber af stablen i San Francisco, USA.

”Google kom til verden i web-æraen. Det er den eneste platform, vi kender, og den blev skabt i enighed. Det var os alle, der kollektiv var enige om ganske enkelte standarder. Vi er tak skyldige til det fællesskab,” sagde han.

Vic Gundotra erkendte, at det vil give mange muligheder for Google, at lade web-udviklere arbejde med de udviklings-værktøjer og servere, som Google stiller til rådighed.

”Nettet tiltrækker flere og flere brugere i takt med, at det bliver større og applikationerne bedre. For os betyder flere brugere flere Google-søgninger, og det fører til større omsætning. Og pengene vil blive ført tilbage til platformen,” sagde han.

Her skal kræfterne sættes ind

Her er en oversigt over Googles investeringsplan, hvor der dog ikke er sat beløb på.

1: Cloud’en skal være bedre tilgængelig.

Google vil åbne for sine data-centre, så udviklerne lettere kan skalere deres applikationer. Det betyder, at udviklerne stadig vil udvikle og teste deres applikationer lokalt på deres egne maskiner. Det nye er, at de via Google kan gøre applikationerne tilgængelie for millioner af brugere, når applikationerne er klar.

Det vil ske via Google App Engine. Kevin Gibbs, teknisk chef for Google App Engine, fortalte publikum, at produktet vil være gratis op til fem millioner sidevisninger om måneden. Kommer man over, vil prisen blive udregnet i forhold til sidevisgninger, storage og CPU’er.

2: Forbedret sammenhængskraft.

Google mener, at den mobile revolution vil forbedre sammenhængs-kraften. Selskabet satser isrø på sin Android-platform som det centrale sted for udvikling til det mobile net.

Gundrota siger, at de forskellige mobile platforme som Windows Mobile, Apples SDK og RIM’s Blackberry-platform er alt for adskilte.

Efter han mening kan en open source-baseret mobil stack centralisere den mobile udvikling, som Google altså mener, at Android kommer til at spille en central rolle i.

Se Googles præsentation af Android her.

3. Gøre klient-browseren stærkere.

Google mener, at selskabets Gears-plug in – der gør det muligt at køre Web apps offline – og HTML 5 repræsenterer fremtiden for web-browseren.

Ved at anvende disse værktøjer til at udvide mulighederne i JavaScript kan Web apps blive langt bedre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere