Artikel top billede

BI-direktør Michael Borges startede dagen med at fortælle, hvad man bestemt ikke skal gøre, når man skal strukturere virksomhedens data.

Syv dødssynder, du skal undgå i BI-løsninger

Reportage: Syv dødssynder, der dræber din intelligente forretningsløsning, blev fra morgenstunden forkyndt for et talstærkt publikum på IM2008-konferencen om BI.

Information management conference 2008: Konferencen om behandling og styring af information blev i dag åbnet af Michael Borges, der er direktør for BI-firmaet Platon.

Han startede dagen med at remse syv dødssynder for business intelligence op for de mange fremmødte mænd og et par kvinder.

"Vi har kun en vag vision om, hvad vi skal gøre med vores data," lød det fra Michael Borges.

Med dette statement i baghånden begyndte han fra talerstolen sin gennemgang af, hvad man overhovedet ikke skal gøre, når man vil i gang med at strukturere virksomhedens data.

Michael Borges syv dødssynder for Business Intelligence-løsninger lyder således:

Læs og lær: Synd 1 - 4

Synd 1: Wait for the silver bullet
Beslutningen om informationsbehandling kommer ikke som en åbenbaring. Hvis behovet er der nu, vil det kun blive større over tid.

Synd 2: Bite off more than you can chew
Tag ikke en større bid, end det er muligt at fordøje. Fokuser på de realistiske mål og tag et skridt ad gangen. Sats hellere på en lille velfungerende løsning end en stor ikke-fungerende løsning.

Synd 3: Choose a technology focus
Når man vælger en strategi, er det ikke et valg mellem software-producenter, men ni ud af 10 firmaer tager stadig afsæt i teknologien. En virksomheds strategi er det første trin til en løsning. Herefter kan man tilpasse teknologien til firmakravene.

Synd 4: Allow a process vacuum
Tænk hele processen igennem, så der ikke kommer huller i løsningen. Der er behov for en plan for, hvordan man bevæger sig fra en eksisterende løsning til en ny. Det er ikke nok at planlægge, hvilke mål man vil nå, der skal også være en strategi for, hvordan de nås.

Læs og lær: Synd 5 - 7

Synd 5: Underestimate execution
Alle beslutninger skal gå i samme retning, og derfor er kommunikation kodeordet. Man skal have en strategi, men der skal også være en plan for, hvordan den praktiseres. Evaluering og målinger af processen er effektive værktøjer til at nå fremskridt.

Synd 6: Make nobody accountable
Der skal være ansvarshavende personer på alle nøgleområderne, ellers går det galt.

Synd 7: Make information the 'be all – end all'
Information kan ikke stå alene. Det er en del af firmaets samlede strategi, og derfor skal man se behandling af information i dette perspektiv. Udviklingen af informationssystemer skal ske gennem en naturlig evolutions-proces i takt med behovene.

Der blogges live fra konferencen på Business Intelligence blog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere