Artikel top billede

Headset-producent fyrer 250 ud af 1.200

Dagen efter GN Netcoms nye bestyrelse trådte til, blåstemplede den fyringen af mere end hver femte medarbejder i selskabet på grund af 'vanskelige markedsforhold'.

Hård konkurrence og for ringe indtjening fører til, at headset-producenten GN Netcom afskediger 250 ud af koncernens 1.200 medarbejdere.

Fyringerne af de mange ansatte sker frem til og med andet kvartal 2009.

Af de op mod 250 fyringstruede er cirka 50 medarbejdere i Nordamerika og 20 medarbejdere i APAC (Asia Pacific) allerede blevet afskediget indenfor de seneste måneder.

10 nøglemarkeder

GN Netcom lancerer nu et "omfattende omstruktureringsprogram for at vende den utilfredsstillende indtjening i Mobile-forretningen og styrke lønsomheden i CC&O headset," skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Eksempelvis vil Mobile-forretningen fremover markedsføre færre headsets direkte til udvalgte større kunder på omkring 10 nøglemarkeder, mens øvrige markeder og kunder betjenes via distributører.

Sparer 150 mio. om året

De nye tiltag i FAST-programmet (FAST = Focused And Simplifying Turnaround) er en fortsættelse af den strategi, der blev fremlagt i starten af 2007. FAST-programmet forventes fuldt gennemført i andet kvartal 2009. Når FAST er fuldt udrullet, vil det give besparelser på de faste omkostninger i størrelsesordenen 150 millioner kroner om året.

På udgiftssiden vil den omfattende spareplan koste cirka 200 millioner kroner, hvoraf hovedparten forventes udgiftsført i 2008.

FAST-programmet medfører en forenkling af organisationen, hvor en række funktioner lægges sammen, mens andre nedlægges, således at GN Netcom får en slankere og smidigere organisation med lavere omkostninger.

Ny bestyrelse rydder op

De vanskelige markedsforhold gælder både Mobile og CC&O headset-forretningen og en ny strategiplan rummer en væsentlig forenkling af hele organisationen, herunder også af supply chain, en skarpere fokusering på udvalgte hovedmarkeder, nøglekunder og produktsegmenter

Initiativerne er kommet i stand i samarbejde med den hidtidige bestyrelse og i godkendt af den nye bestyrelse, som tiltrådte i går, 16. juni, og som det første blåstemplede den omfattende spare- og fyringsplan.

Forventninger fastholdes

Direktionen for GN Netcom består fortsat af administrerende direktør Toon Bouten og økonomidirektør Anders Boyer, der får yderligere ansvarsområder og bliver ansvarlig for implementeringen af FAST-programmet i hele koncernen.

Omsætningen ventes uændret at blive "mindst 2,7 milliarder kroner svarende til en organisk vækst på mindst fem procent."

Forventningerne til resten af GN Store Nord koncernen er uændrede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere