Artikel top billede

Formanden for de kommunale it-chefers forening, Jørgen Kristensen, efterlyser dokumentation for, hvor de mange penge kan spares.

It-chefernes formand raser over Løkkes reform-tal

Dårlige tal og forkerte konklusioner, lyder kritikken fra de kommunale it-chefer, efter Lars Løkke Rasmussen har lanceret sin storstilede it-reform af det offentlige.

Finansministerens markante udmeldinger om milliardbesparelser falder ikke i god jord i kommunerne.

Formanden for de kommunale it-chefers forening, Jørgen Kristensen fra Egedal Kommune, efterlyser dokumentation for, hvor de mange penge kan spares.

“Jeg vil gerne tage det seriøst, men det kan jeg ikke, når der ikke er nogen dokumentation,” siger Jørgen Kristensen, inden han retter skytset den modsatte vej.

“Der er for eksempel mange kommuner, der bruger Finansministeriets indkøbsaftaler, og hvad er der i vejen med dem,” lyder det fra Jørgen Kristensen.

Lars Løkke Rasmussen mener, at kommunerne burde være klar til at realisere gevinsterne fra kommunalreformen allerede nu. Heller ikke det kan Jørgen Kristensen forstå. Han peger på, at staten selv skal bruge fire år på at etablere administrative fællesskaber.

“Hvad er det, der gør, at man forventer, at kommunerne kan nå at dreje rundt på mindre end et år? Hvorfor er forventningerne højere til os end til staten, hvor man må formode, at arbejdsområdet er smallere og styringen strammere,” siger Jørgen Kristensen.

Risiko for nedsat hastighed

Han mener, at yderligere besparelser kun kan sløve moderniseringen, fordi kommunerne allerede nu mangler ressourcer.

“Der bliver endnu større frustration over, at regeringen vil gøre det her,” siger Jørgen Kristensen.

It-chefernes formand giver Lars Løkke Rasmussen ret i, at der er et stort potentiale i at udnytte det, ministeren kalder “objektiv sagsbehandling”, hvor it-systemer understøtter faktuelle beregninger, som ikke adskiller sig fra kommune til kommune, men alligevel udregnes 98 steder.

Han mener dog, der er noget, finansministeren har misforstået.

“Det vil vi gerne lave. Der er masser af områder, hvor vi kan gøre noget, men vi kan ikke bruge udmeldingen til noget, fordi lovgivningen ikke tillader de automatiske løsninger, som der er behov for,” siger Jørgen Kristensen.

Og Jørgen Kristensen har sine kollegaer med sig i kritikken:

Flemming Engstrøm, digitaliseringschef, Frederiksberg Kommune vil have tid til at implementere før der skal spares.

Erik Sørensen, Viborg Kommune har svært ved at få finansministerens tal til at stemme.

Kristian Buhl Hansen fra Odense Kommune vil have invsesteringer og ny lovgivning

Læs artiklen om Lars Løkkes it-reform

Læs et it-portræt af manden, der vil presse den store it-reform igennem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere