Artikel top billede

Træt af outsourcing til Indien? Send jobbet til Slagelse

Hvis Fjernøsten er lidt for fjernt, så tilbyder en dansk outsourcing-virksomhed nu outsourcing til Slagelse.

Outsource til Ukraine, Indien - eller Slagelse. Omtrent sådan lyder tilbuddet fra en dansk outsourcingvirksomhed.

Det er billigere husleje, lavere lønninger og høje brændstofpriser, der betyder, at du nu kan outsource opgaver til det vestsjællandske.

Computerworld har tidligere fortalt, at it-arbejdspladserne skyder hastigt frem i storbyerne, mens jobsvæksten går betydeligt langsommere i de mindre byer.

Men den danske outsourcingvirksomhed Kring mener alligevel, at der er arbejdskraft at hente uden for storbyerne.

Pendling koster tid og penge

Kring har fundet ud af, at der ikke bare er billigere husleje og lavere lønninger uden for storbyerne, men også en masse arbejdskraft, der er træt af at bruge tid og penge på at pendle ind til storbyerne hver dag, fortæller Jesper Kring, der er partner i virksomheden.

"Vi fik ideen, da vi søgte en ny salgschef til en virksomhed, som vi har i Slagelse. Vi blev meget overrasket over de mange meget kvalificerede ansøgere. Fællesnævneren var, at de alle var trætte af at bruge 10-20 timer om ugen på at pendle," siger Jesper Kring, der også mener, at de stigende brændstofpriser spiller ind.

Derfor har Kring nu etableret virksomheden Kring Development i Slagelse, der skal tage sig af arbejdsopgaver, som tidligere blev varetaget af virksomheder i København.

Jesper Kring forklarer, at Kring Development i første omgang søger 10 medarbejdere til lokationen i Slagelse og i 2009 forventer at have etableret 30-40 arbejdspladser.

Væksten følger nøglemedarbejderne

Det bliver noget problem at finde medarbejdere, mener Jesper Kring. I følge ham er der en stor efterspørgsel efter arbejdspladser uden for storbyerne, der både kan tilbyde et socialt miljø og attraktive opgaver.

"Vi vil tilbyde medarbejderne et socialt miljø, som man ikke kan få på en hjemmearbejdsplads, og samtidigt flytter vi de opgaver, som man normalt finder i storbyen ud i provinsen. Det er et opgør med forestillingen om, at de interessant arbejdsopgaver er i storbyerne," siger Jesper Kring.

Løber efter arbejdskraften

Hanne Wittorff Tanvig er seniorrådgiver ved forskningscenteret Skov & Landskab ved Københavns Universitet, og hun forsker blandt andet i lokal og regionaludvikling.

Hanne Wittorff Tanvig mener, at Krings initiativ giver god mening, selv om tendensen i øjeblikket er, at væksten koncentrerer sig omkring storbyområderne.

"Engang blev erhverv placeret, hvor der var råstoffer. Nu placerer man i ligeså høj grad arbejdspladserne der, hvor arbejdskraften er placeret, og der er sandsynligvis rigtig mange, der pendler fra Slagelse til København," siger Hanne Wittorff Tanvig.

Hun vil heller ikke udelukke, at det vil være muligt for it-virksomheder at flytte arbejdskraft helt ud i landets udkantsområder.

"Væksten flytter derhen, hvor nøglemedarbejderne gerne vil bosætte sig, og her får kultur og herlighedsværdier større værdi. Derfor kan man i teorien godt forestille, at det er muligt at outsource til eksempelvis til Vestjylland," siger Hanne Tanvig Wittorff.

Mens outsourcing til udkantsområder ikke er noget nyt fænomen i Danmark. Hun henviser til, at flere virksomheder i 60'erne og 70'erne flyttede produktionsopgaver fra Østdanmark til Vestdanmark, hvor der var flere ledige ressourcer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere