Artikel top billede

Fem gode råd til at få datacenter-projektet til at køre

Hvad er de tre vigtigste ingredienser i et vellykket projekt? Se svaret her og se de faldgruber, som andre er skvattet i under implementeringen af et stort projekt.

Computerworld News Service: Da datacentret på University of Hawaiis School of Ocean and Earth Science and Technology skulle have en ansigtsløftning, blev det planlagt tidligt og grundigt, men det var ikke nok til at undgå et par overraskelser og djævelske detaljer i sidste øjeblik, der kostede tid og penge.

Man vil gøre det anderledes næste gang, og måske kan andrelære noget af deres fejl.

Det lille lokale på Hawaii Institute of Geophysics - HIG 319 - havde stiftet bekendtskab med servere, men havde kun overfladisk kendskab til dem.

Da projektet begyndte, var der seks racks installeret i lokalet - en med en 80W InfraStruXure UPS fra APC, der kørte ved 40W, og de fleste andre racks indeholdt kun delvist servere for de forskellige afdelinger af School og Ocean and Earth Science and Technology (SOEST).

SOEST skulle bruge datacentret til at huse en række nye server clusters, der skulle bruges i forskningslaboratorierne.

På baggrund af en foreløbig vurdering ville man lave tre clusters, der bestod af en blanding af traditionelle servere og blade servere, der var bygget ind i nye racks.

Administreringen af opgraderingen ville kræve en fordobling af HIG 319's kvadratfod, tilføjelse af 250 ampere strøm på et nyt afbryderpanel og en total ombygning af kølesystemet, som ved projektets start bestod af tre vægmonterede klimaanlæg, der allerede kørte på maks uden stor effekt.

HIG 319's placering havde nogle ulemper, men den stramme deadline forhindrede yderligere politiske stridigheder omkring en mere favorabel placering i bygningens stueetage, der blev brugt til forskningslaboratorier.

Derudover var vedligeholdelsesgangen bag lokalet en stor fordel, og lokalet lige ved siden af HIG 319 var et uudnyttet lagerrum på præcis samme størrelse.

Ved at slå de to lokaler sammen, kunne man opnå den nødvendige plads. Så man tog en dyb indånding og sprang ud i det.

Klik på hvert link for at læse mere.

Råd 1: Undersøg det fysiske område grundigt.

Råd 2: Vær ikke fedtet med konsulentbistanden.

Råd 3: Giv en person detalje-ansvar.

Råd 4: Pas på leverandørerne - de kan være farlige.

Råd 5: Skriv en tjekliste og tjek den.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere