Artikel top billede

Apples bærbare stormer frem

Mens de fleste producenter af bærbare computere oplever en vækst på mellem 20 og 40 procent, er Apples leverancer steget med mere end 60 procent.

Computerworld News Service: En ny undersøgelse fra markedsanalysevirksomheden DisplaySearch viser, at Apples leverancer af bærbare oplevede en vækst på 61 procent fra det sidste kvartal i 2007 til det første kvartal i 2008. Leverancerne steg således fra næsten 900.000 til lige over 1,4 millioner bærbare.

Denne vækst placerer Apple på en syvendeplads på det generelle marked for bærbare med en andel på 4,6 procent.

Hewlett-Packard med 20,8 procent, Dell med 15,1 procent, Acer med 14,6 procent, Toshiba med 9,3 procent, Lenovo med 7,5 procent og Fujitsu-Siemens med 5,2 procent havde alle en højere markedsandel. Asus med 4,3 procent og Sony med 4,2 procent lå nederst under Apple.

135 millioner bærbare

Men vækstraten fra 2007 til 2008 fortæller en anden historie. Her står Apple som nummer to kun bag Asus, der oplevede en vækst på 67 procent. Lenovo er den eneste anden virksomhed, der kom tæt på med en vækst på 58 procent.

De fleste af de andre virksomheder oplevede en vækst på mellem 20 og 40 procent på nær Sony med en vækst på magre tre procent for samme periode.

Noget, der særligt springer i øjnene i undersøgelsen, er det voksende marked for mini-bærbare med skærme på mellem 4,5 og 10,2 tommer. Dette segment oplevede en vækst på 3056 procent fra år til år med en kvartalsvis vækst på 70 procent.

Alt i alt blev der leveret 31,1 millioner bærbare i årets første kvartal. DisplaySearch vurderer, at der for hele året vil leveres 135 millioner bærbare.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere