Artikel top billede

Nu skal Mac promoveres til erhvervslivet

Et antal Mac-virksomheder med erhvervsfokus er gået sammen om at danne Enterprise Desktop Alliance (EDA), en ny gruppe med det mål at fremme brugen af Mac i et ellers Windows-domineret erhvervsliv.

Computerworld News Service: De stiftende medlemmer af gruppen Enterprise Desktop Alliance (EDA) inkluderer Atempo, Centrify, Group Logic, LANrev og Parallels. Sammen mener virksomhederne, at de kan vise organisationer, hvordan Macs kan integreres i deres Windows-baserede arbejdsmiljø samtidig med, at total cost of ownership (TCO) reduceres.

"Vi har alle hørt ideen fra vores kunder, at vi burde samarbejde," fortæller Peter Frankl, sifter af LANrev, til Macworld.

"Da vi begyndte at snakke sammen, indså vi, at alle vores kunder gik rundt og sagde det samme."

Mens det at samle Mac-fokuserede virksomheder bestemt vil hjælpe til at vise organisationer, at Macs og Windows kan arbejde side om side, så er der stadig forhindringer i vejen.

"Interessen for Macs hos de store virksomheder vokser i takt med Apples markedsandel," udtaler Bob O'Donnell, vice president hos IDC.

"Udfordringen har været at overvinde indsigelser om, at administrere Macs inden for disse erhvervsmiljøer."

Medarbejdere vælger selv

Ifølge Peter Frankl er der flere virksomheder i dag, der lader ansatte selv vælge, hvilken computer de ønsker at arbejde på. Med Mac'ens popularitet vælges den oftere, hvilket tvinger ledere til at finde en måde at integrere den i erhvervsmiljøet.

Men det er ikke kun Macs, der har sat dette emne i fokus de seneste måneder. Også fremgangen for iPhone blandt både ansatte og ledere har lagt pres på it-afdelingen om at finde en brugbar løsning til integration.

En af de måder, som EDA planlægger at kunne hjælpe på, er gennem undervisning. Gruppen vil være vært for en række events, såsom webcasts og seminarer, og vil udgive whitepapers, produktinformationer og andre ressourcer på EDA-websitet.

"Tiltag, som kan gøre livet lettere for it-medarbejderen og hjælpe Mac'en til at blive et mere attraktivt og realistisk alternativ inden for erhvervslivet, kan være med til at få interessen til at blive til en stærkere Mac-tilstedeværelse," udtaler O'Donnell.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere