Artikel top billede

Festival for humanitære mobiler

På årets Roskilde Festival har publikum deltaget i en underskriftindsamling, som opfordrer mobilproducenterne til at sikre, at deres produktion ikke indebærer børnearbejde og uansvarlighed.

Roskilde Festivalen har sammen med Folkekirkens Nødhjælp igangsat en underskriftindsamling for at presse mobilproducenterne til at tage deres ansvar i DR Congo alvorligt.

Formålet er at sikre anstændige forhold i forbindelse med produktion af de mineraler, der indgår i produktionen af telegiganternes mobiltelefoner.

Indtil videre har kun Sony-Ericsson og Samsung meldt positivt tilbage om at indgå en dialog.

"Vi er kede af, at vi ikke indtil videre ikke har fået konstruktive tilsagn fra andre mobilproducenter. Det er vigtigt, at mobilproducenterne ser potentialet i et land som Congo og ikke holder hænderne for øjnene," siger Mattias Söderberg fra Folkekirkens Nødhjælp.

Dagens mobiltelefoner består i høj grad af mineraler fra ulande som DR Congo. Mineralet kobolt bliver eksempelvis brugt til at fremstille genopladelige batterier.

"Mineralerne er Congos bedste mulighed for udvikling. Det er et af verdens mest ressourceholdige lande, og dog forbliver de fattige. Hvis mobilproducenterne sikrer, at udvindingen af mineraler til mobiler sker på en socialt ansvarlig måde, vil det have stor betydning for landets mulighed for social og økonomisk udvikling," siger Mattias Söderberg.

De indsamlede underskrifter vil blive overrakt mobilproducenterne, og den seneste opgørelse siger, at mere end 2000 fra publikum har skrevet under.

600.000 i pant

Esben Danielsen, talsmand for Roskilde Festival, mener at kampagner som Fair Phone - Fair Future er vigtige for festivalen.

"Publikums opbakning har bekræftet, hvor meget det humanitære fokus for festivalen betyder," siger festivalens talsmand, Esben Danielsen.

Baggrunden for Fair Phone - Fair Future er en rapport fra DanWatch, der dokumentere, at udvindingen elektronik-mineraler i dag ikke sker til fordel for den congolesiske befolkning.

Udover underskriftindsamlingen arrangerer Roskilde Festival og Folkekirkens Nødhjælp en pantindsamling, hvor værdien af indsamlet pant på festivalpladsen bliver doneret til uddannelse af landminerydere i DR Congo.

Lørdag aften var der indsamlet for 574.000 kroner pant.

En stor portion pant ligger dog stadig på dyrskuepladsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere