Artikel top billede

Sådan giver du it-kontoret gennemslagskraft

It-Akademiet: Resultater, gode ideer, troværdig kommunikation og netværk kan sparke døren ind til ethvert direktionslokale. Tjek om du har tilstrækkelig it-gennemslagskraft.

It-afdelingen kæmper i nogle organisationer fortsat med at blive hørt.

Derfor er gennemslagskraften vigtig, mener director hos Implement og underviser på IT-Universitetet Jimmy Kevin Pedersen.

"I en række organisationer er it-afdelingen fortsat en noget nedprioriteret størrelse og har derfor ikke som udgangspunkt den bedste platform for stor gennemslagskraft. Men det kan der ændres ved i samme takt, som it bliver forretningskritisk," siger han.

Jimmy Kevin Pedersen kommer med en række tips til, hvordan it-kontoret forbedrer sin gennemslagskraft.

"Man gør alt, hvad man kan, for at holde sig ajour med forretningens problemstillinger. Hele tiden viser og forklarer man, hvordan it kan bidrage," siger han.

Jimmy Kevin Pedersen forklarer, at det er vigtigt at levere gode business-cases og sikre opfølgning ved dokumentation af gevinster ved it.

"Det bidrager til gennemslagskraften. Indsigt og en aktiv rolle som brobygger mellem it og forretning kan sammen med god kommunikation bringe it-chefen langt," siger han.

På kontoret

Internt i forhold til kontoret og de ansatte gælder lidt andre råd for it-chefen.

Her gælder, at du har tilstrækkelig faglighed uden at være fagspecialist.

"Du har tillid til dine medarbejdere og giver dem råderum - men samtidig skærer du igennem og træffer beslutninger, når der er behov for det," siger Jimmy Kevin Pedersen.

Samtidig skal it-chefen også indadtil demonstrere, at han har succes udadtil.

"Du skal være det respekterede og nødvendig bindeled mellem it-kontoret og den øvrige organisation, herunder topledelsen," siger han.

Fem gode råd

Jimmy Kevin Pedersen giver her fem gode råd til, hvordan du som it-chef kan få mere gennemslagskraft.

1. Skab netværksplatformen

Det er vigtigt, at du er god til at samarbejde og netværke, og at du forstår at anvende strategiske, operative og personlige netværk. Du skal til enhver tid sikre dig opbakning og et bredt mandat fra direktionen - dette er din platform for gennemslagskraften.

2. Bliv brobygger

Du skal forstå og tale forretningens sprog og samtidig være brobygger i forhold til dit speciale (it-området mv.)

3. Leverer resultaterne

Du skal skabe resultater og være god til at synliggøre resultaterne. Ikke alene på bundlinjen, men også med hensyn til overholdelse af servicemål. Og du bidrager til udvikling af nye services og bedre forretningsgange.

4. Forstå omgivelserne

Du skal forstå 'kundernes' (organisationens) behov og have et godt samarbejde. Det giver både stor kundetilfredshed og et godt samarbejdsklima.

5. Troværdig kommunikator

På det helt personlige plan skal du først og fremmest være en god og troværdig kommunikator.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere