Artikel top billede

Dell kobler sig på Salesforce udviklingsplatform

Dell har indgået en treårig aftale med Salesforce om at bruge Force.com udviklings-platformen, til at udvikle software til hele Dells globale arbejdsstyrke, siger Salesforces direktør, Marc Benioff.

Computerworld News Service: Aftalen med Dell er den største nogensinde for Salesforce, siger direktør Marc Benioff. Han afslørede dog ikke de finansielle vilkår for aftalen.

De to selskaber havde allerede et udmærket forhold til hianden. Dells IdeaStorm.com hjemmeside er baseret på Salesforce's Ideas applikation, og Dell har også brugt Salesforce's 'automation system' til sit globale salgsnetværk, forklarer MarcBenioff.

"Vi har arbejdet med nogle af Dells vigtigste software-leverandører for at integrere applikationer med Force.com, og alt dette sammenlangt har gjort at vi pludselig var en af computerproducentens vigtigste teknologiske samarbejdspartnere. Det var det der virkelig gav os en licensaftale med Dell," siger MarcBenioff.

MarcBenioff vil ikke fortælle, om aftalen betyder at Dell erstatter hele sin samling af interne værktøjer med Force.com, eller blot har til hensigt at bygge applikationer til internt brug.

"At have en 'big hitter' der forpligter sig til at udvikle på Force.com er virkelig vigtigt. Tidligere har der været tendens til at det var SaaS SMB udviklere, som for eksempel Centive, Xactly eller midmarket," siger 451 Group analytiker Kina Martens.

Udviklerne udvikles

"Dell har tidligere hoveret over, at de ikke behøvede en tredjepartsleverandør's ERP, og at de kunne skabe sine egne applikationer. Jeg spekulerer på, om det stadigvæk er en mulighed, og at Dell nu tilføjer evnen til at skræddersy Salesforce CRM til sine salgsrepræsentanters behov," siger Kina Martens.

"En storkunde som Dell kunne også tjene som en 'real-life' test-platform for Force.com," siger Kina Martens.

"Force.com har nu 100.000 registrerede udviklere, omkring dobbelt så mange som for et år siden, og Force.com er blevet brugt til at udvikle mere end 80.000 specialfremstillede applikationer," forklarer Marc Benioff, om Force.com's generelle udbredelse.

Benioff vil gerne have en løsning på, hvordan Salesforce kan hjælpe sine udviklere i et samarbejde med andre cloud-computing platforme, som for eksempel Google og Amazon.

"Du kommer til at se os tilbyde vores kunder indbyggede Google App engines og andre cloud-computing eksemplarer direkte fra vores API (application programming interfaces). Vi ser det faktisk allerede. Nogle af vores uafhængige softwareproducenter bygger størstedelen af deres applikationer i Force.com, men når stadigvæk Amazon, Google App Engine eller andre. Vi vil arbejde på at gøre det så nemt som muligt for dem at få adgang til vores API," forklarer Marc Benioff.

Oversat af Jimmie Gustafsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere