Artikel top billede

Dansk webhotel i sort uden forklaring

Hjemmesider på webhotellet Gigahost blev sendt til tælling i flere dage. Kunderne fik ingen information og frygtede at have mistet data. Elendig information, mener kunde.

- Til bloggere, web 2.0 folk og alle andre!

Sådan skriver webhotellet Gigahost om sig selv på firmaets hjemmeside.

Selv er de dog ikke meget for hverken at skrive blogs eller kommunikere.

Det har flere brugere i løbet af de sidste dage måttet sande, efter at deres hjemmesider pludselig ikke virkede.

Data også væk

En kunde, Ricco Madsen, fortæller til Computerworld, at han fandt ud af, at der var noget galt, da hans hjemmeside pludselig var utilgængelig.

Men det var ikke kun siden, der var utilgængelig. Al data var også væk.

Det lykkedes ham dog at genoprette sine data, men det betød tabt arbejdstid.

"Jeg brugte et subdomæne til udvikling på en hjemmeside. Nedbruddet satte mig to dage tilbage, og jeg havde jo en deadline, jeg skulle overholde," siger han.

Der skulle dog en længere samtale med en supporter til, før der kom skred i tingene og siden atter var oppe at stå.

På Gigahosts hjemmeside fremgik nemlig kun sparsom information. Det er Ricco Madsen ikke tilfreds med.

"Jeg synes, de har håndteret det utroligt dårligt. Den eneste feedback, vi har fået, er den allerførste tilbagemelding, der ligger på deres kontrolpanel. Den er så ikke opdateret siden," siger han.

Markedsføring uden indhold

Han mener, Gigahost skulle gøre mere for at informere kunderne. Ikke mindst i lyset af¨deres egen markedsføring.

"De profilerer sig på at være web 2.0 og wordpress-kultur. Så er det mærkeligt, at de ikke har mere feedback, end de har. De har i hvert fald i mine øjne tidligere haft en status af åbenhed, men det er sat noget tilbage efter det her," siger han.

Computerworld har tidligere skrevet om Gigahost. Tilbage i januar var firmaets kunder nemlig udsat for et lignende nedbrud, hvor de mistede deres indeks-html-filer. Dengang lykkedes det ikke selskabet at genskabe alle de tabte data og kunderne var overladt til deres egen backup.

Computerworld ville gerne have haft en kommentar fra Gigahost, men firmaet tager ikke telefonen.

Det er derfor uklart, hvor mange brugere, der er ramt af nedbruddet. Et kig på denne blog fortæller dog, at Ricco Madsen ikke er den eneste.

Selskabet er imidlertid ikke nogen sværvægter i branchen.
Sidste år havde Gigahost et overskud på knapt 100.000 kroner med en omsætning på tæt ved en halv million.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.