"Milliardindtjeningen fra roaming kommer jo fra forbrugernes lommer, og det vil vi ikke finde os i. Prisloftet er alt for højt, og derfor er vi i løbende dialog med EU for at få skåret samtaleprisen ned til en brøkdel af den nuværende overpris," siger han til Computerworld.
Han forstår ikke, at teleselskaberne ikke har formået at banke priserne helt i bund, som de ellers flere gange har spået ville ske af sig selv på grund af den fri konkurrence på markedet, efter de nationale telefon-selskaber blev privatiseret for ti år siden.
"Det virker som om, der er kommet kartellignende forhold på telemarkedet, hvor de helt store spillere med flest kunder har en stiltiende aftale om at holde priserne oppe. Det er jo yderst mærkeligt, når al forskning viser, at når priserne bliver sat ned, så taler folk ganske enkelt også mere," lyder det fra Rasmus Kjeldahl.
Efterlyser erhvervslivet
For at få flere kræfter bag pris-kravene til EU appellerer han derfor til erhvervslivet om at støtte kampen mod de urimeligt høje priser på udlandsopkald.
"Indtil videre er det lidt sært, at erhvervslivet ikke bakker op om lavere priser, for det taber jo også en masse penge, når firmaerne sender forretningsfolk ud i Europa med mobiltelefoner," lyder det fra Rasmus Kjeldahl.
Udover samtalepriserne mellem de europæiske lande kæmper BEUC også for at SMS- og datapriserne får et ordentlig nøk nedad i prislejet.
Helge Sander i kamp for forbrugerne
Og her har den europæiske forbrugerorganisation en allieret i den danske videnskabsminister Helge Sander(V), der også mener, at priserne for at bruge danske mobiler i udlandet er sat alt for højt.
Artiklen fortsætter på næste side...