Kartel-lignende forhold på europæisk telemarked

Teleselskaberne vil ikke sænke priserne, efter den frie konkurrence på telemarkedet har spillet fallit, mener den europæiske forbrugerorganisation BEUC. Helge Sander (V) vil undersøge sagen.

Direktør i Forbrugerrådet og formand for den europæiske forbrugerorganisation BEUC, Rasmus Kjeldahl, raser over prissætningen og teleselskabernes mudrede fakturaer på udlandsopkald inden for EU's grænser.

"Milliardindtjeningen fra roaming kommer jo fra forbrugernes lommer, og det vil vi ikke finde os i. Prisloftet er alt for højt, og derfor er vi i løbende dialog med EU for at få skåret samtaleprisen ned til en brøkdel af den nuværende overpris," siger han til Computerworld.

Han forstår ikke, at teleselskaberne ikke har formået at banke priserne helt i bund, som de ellers flere gange har spået ville ske af sig selv på grund af den fri konkurrence på markedet, efter de nationale telefon-selskaber blev privatiseret for ti år siden.

"Det virker som om, der er kommet kartellignende forhold på telemarkedet, hvor de helt store spillere med flest kunder har en stiltiende aftale om at holde priserne oppe. Det er jo yderst mærkeligt, når al forskning viser, at når priserne bliver sat ned, så taler folk ganske enkelt også mere," lyder det fra Rasmus Kjeldahl.

Efterlyser erhvervslivet
For at få flere kræfter bag pris-kravene til EU appellerer han derfor til erhvervslivet om at støtte kampen mod de urimeligt høje priser på udlandsopkald.

"Indtil videre er det lidt sært, at erhvervslivet ikke bakker op om lavere priser, for det taber jo også en masse penge, når firmaerne sender forretningsfolk ud i Europa med mobiltelefoner," lyder det fra Rasmus Kjeldahl.

Udover samtalepriserne mellem de europæiske lande kæmper BEUC også for at SMS- og datapriserne får et ordentlig nøk nedad i prislejet.

Helge Sander i kamp for forbrugerne
Og her har den europæiske forbrugerorganisation en allieret i den danske videnskabsminister Helge Sander(V), der også mener, at priserne for at bruge danske mobiler i udlandet er sat alt for højt.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.