Kartel-lignende forhold på europæisk telemarked

Teleselskaberne vil ikke sænke priserne, efter den frie konkurrence på telemarkedet har spillet fallit, mener den europæiske forbrugerorganisation BEUC. Helge Sander (V) vil undersøge sagen.

Direktør i Forbrugerrådet og formand for den europæiske forbrugerorganisation BEUC, Rasmus Kjeldahl, raser over prissætningen og teleselskabernes mudrede fakturaer på udlandsopkald inden for EU's grænser.

"Milliardindtjeningen fra roaming kommer jo fra forbrugernes lommer, og det vil vi ikke finde os i. Prisloftet er alt for højt, og derfor er vi i løbende dialog med EU for at få skåret samtaleprisen ned til en brøkdel af den nuværende overpris," siger han til Computerworld.

Han forstår ikke, at teleselskaberne ikke har formået at banke priserne helt i bund, som de ellers flere gange har spået ville ske af sig selv på grund af den fri konkurrence på markedet, efter de nationale telefon-selskaber blev privatiseret for ti år siden.

"Det virker som om, der er kommet kartellignende forhold på telemarkedet, hvor de helt store spillere med flest kunder har en stiltiende aftale om at holde priserne oppe. Det er jo yderst mærkeligt, når al forskning viser, at når priserne bliver sat ned, så taler folk ganske enkelt også mere," lyder det fra Rasmus Kjeldahl.

Efterlyser erhvervslivet
For at få flere kræfter bag pris-kravene til EU appellerer han derfor til erhvervslivet om at støtte kampen mod de urimeligt høje priser på udlandsopkald.

"Indtil videre er det lidt sært, at erhvervslivet ikke bakker op om lavere priser, for det taber jo også en masse penge, når firmaerne sender forretningsfolk ud i Europa med mobiltelefoner," lyder det fra Rasmus Kjeldahl.

Udover samtalepriserne mellem de europæiske lande kæmper BEUC også for at SMS- og datapriserne får et ordentlig nøk nedad i prislejet.

Helge Sander i kamp for forbrugerne
Og her har den europæiske forbrugerorganisation en allieret i den danske videnskabsminister Helge Sander(V), der også mener, at priserne for at bruge danske mobiler i udlandet er sat alt for højt.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.