Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Glæde hos nordisk Alcatel-Lucent efter ni års tab

På trods af, at teleselskabet Alcatel-Lucents danske datterselskab har haft millionunderskud siden 1999, mener både den danske chef og den nordiske direktør, at "udviklingen er fin."

Den franskejede telekoncern Alcatel-Lucent, der sidste år fyrede 16.500 medarbejdere, har ikke kunnet stampe et overskud frem i Danmark de sidste ni år.

Det faktum til trods siger selskabets nordiske direktør Lars Boilesen, at "Danmark er absolut et lyspunkt i Norden og Baltikum,"

"Vi havde et godt år sidste år, og det bliver det også i år," siger Lars Boilesen, der sidste år jublede over regnskabet på trods af fyringer og værditab i koncernen.

Stigende omsætning og underskud

Alcatel-Lucent Denmarks omsætning steg sidste år med cirka 20 millioner kroner til 275 millioner, mens resultatet før skat landede på minus 85 millioner kroner.

"For så vidt angår udrulningen af fiberkabler har vi det sidste halve år været tættere på 100 end på 50 procent af markedet herhjemme. Det er mit gæt," siger Lars Boilesen.

Også den danske landechef Peter Fink mener, at forretningen går forrygende på trods af røde tal på bundlinjen gennem ni år.

"Set fra mit skrivebord går det fantastisk," siger Peter Fink.

"Hvis vi kigger på det Lars og jeg har ansvaret for - at sælge operatørløsninger - så har vi formået at generere en konstant stigende omsætning gennem de seneste mange år," siger Peter Fink.

En økonomisk møllesten

Ifølge regnskabet hænger datterselskabet RFS Denmark som en økonomisk møllesten om halsen på Alcatel-Lucent Denmark.

RFS Denmark har til huse i Hillerød og producerer komponenter til basestation-producenter (OEM) samt til operatører på globalt plan inden for GSM-, UMTS- og Wimax-teknologierne.

Selskabet er ifølge regnskabsmeddelelsen ansvarlig for 83 ud af de 85 millioner kroner, som underskuddet løb op i i 2007. Egenkapitalen har heller ikke set farven sort i mange år og endte i 2007 på minus 144 millioner kroner.

Peter Fink mener, at hvis RFS Denmarks underskud på 83 millioner kroner trækkes fra det samlede underskud før skat på 85 millioner, så lander Alcatel-Lucent Denmark på "et stort rundt nul."

Et lille minus er stadig et minus

I forhold til de milliardunderskud, som moderselskabet kan bryste sig af, så er det danske underskud på knap to millioner ganske rigtigt stort set at regne for et nulresultat, men dog stadig et underskud.

Den to år gamle fusion mellem Alcatel og Lucent er langt fra foregået gnidningsfrit og har slet ikke skabt de fordele og synergier, ledelsen af de to virksomheder havde forestillet sig.

Eksempelvis er firmaets værdi mere end halveret siden fusionen, og mere end 16.000 ansatte er blevet fyret.

Seneste nyt er, at selskabet forsøger sig med både en ny bestyrelsesformand og administrerende direktør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere