Telebranchen: EU-prisloft på 82 øre er skadeligt

EU's telekommissær er på vej med et loft på 82 øre per sms-besked, men forslaget fastfryser konkurrencen, lyder det fra Telekommunikationsindustrien i Danmark.

Der er udsigt til markant billigere sms'er på tværs af de europæiske grænser.

Senest er priserne på tale sænket, og nu står sms-taksten for skud.

EU's telekommissær, Viviane Reding, lægger i et nyt udspil op til, at prisen på en sms får et loft på 82 øre. Det er 62 procent under det nuværende gennemsnit i EU, vurderer EU-Kommissionen.

Hendes forslag har dog en markant sideeffekt, der skader konkurrencen, lyder det fra brancheforeningen Telekommunikationsindustrien.

Loftet tager nemlig udgangspunkt i den endelige pris hos forbrugeren i stedet for engrosprisen.

"Alle udbydere kan trygt lægge sig på maksimalniveauet. Det er tilladt, og det er stadigvæk en stor prisnedsættelse. Hvis det var engrosprisen, som blev reguleret, ville virksomhederne ikke vide, hvor konkurrenterne ville lægge sig, og så blev de nødt til at konkurrere om det," siger direktør Ib Tolstrup fra Telekommunikationsindustrien.

Det er avisen International Herald Tribune, der er kommet i besiddelse af udspillet.

Da teleselskaberne efter krav fra EU forleden nedsatte roamingpriserne for taletid, gjorde telekommissæren det klart, at priserne på sms og data ville følge efter.

Men ifølge Ib Tolstrup er det helt misforstået, når EU fastsætter den endelige pris hos forbrugerne - med undtagelse af moms - frem for engrosprisen.

"Det er som at blæse og have mel i munden. Man kan ikke både have sovjetisk regulering af slutbrugerpriserne samtidig med, at man beder virksomhederne om at konkurrere, for konkurrencen er fjernet," forklarer han.

De danske mobilselskaber sænkede roamingpriserne for taletid i lørdags, og her endte TDC, Telia og Sonofon alle sammen inden for fire øres afstand.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skat gør klar til mangeårigt kæmpeudbud til mere end kvart milliard kroner
Skat sender central kæmpeopgave til mere end en kvart milliard kroner i udbud. Opgaven håndteres i dag af KMD, der tidligere har budt langt under udbudsprisen.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.