Telebranchen: EU-prisloft på 82 øre er skadeligt

EU's telekommissær er på vej med et loft på 82 øre per sms-besked, men forslaget fastfryser konkurrencen, lyder det fra Telekommunikationsindustrien i Danmark.

Der er udsigt til markant billigere sms'er på tværs af de europæiske grænser.

Senest er priserne på tale sænket, og nu står sms-taksten for skud.

EU's telekommissær, Viviane Reding, lægger i et nyt udspil op til, at prisen på en sms får et loft på 82 øre. Det er 62 procent under det nuværende gennemsnit i EU, vurderer EU-Kommissionen.

Hendes forslag har dog en markant sideeffekt, der skader konkurrencen, lyder det fra brancheforeningen Telekommunikationsindustrien.

Loftet tager nemlig udgangspunkt i den endelige pris hos forbrugeren i stedet for engrosprisen.

"Alle udbydere kan trygt lægge sig på maksimalniveauet. Det er tilladt, og det er stadigvæk en stor prisnedsættelse. Hvis det var engrosprisen, som blev reguleret, ville virksomhederne ikke vide, hvor konkurrenterne ville lægge sig, og så blev de nødt til at konkurrere om det," siger direktør Ib Tolstrup fra Telekommunikationsindustrien.

Det er avisen International Herald Tribune, der er kommet i besiddelse af udspillet.

Da teleselskaberne efter krav fra EU forleden nedsatte roamingpriserne for taletid, gjorde telekommissæren det klart, at priserne på sms og data ville følge efter.

Men ifølge Ib Tolstrup er det helt misforstået, når EU fastsætter den endelige pris hos forbrugerne - med undtagelse af moms - frem for engrosprisen.

"Det er som at blæse og have mel i munden. Man kan ikke både have sovjetisk regulering af slutbrugerpriserne samtidig med, at man beder virksomhederne om at konkurrere, for konkurrencen er fjernet," forklarer han.

De danske mobilselskaber sænkede roamingpriserne for taletid i lørdags, og her endte TDC, Telia og Sonofon alle sammen inden for fire øres afstand.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.