Artikel top billede

Regerings-krav: OLPC skal være med Windows

Regeringen i Peru er klar til OLPC, men det skal være med Windows XP. Valget placerer Peru midt i en software-krig mellem proprietære systemer og åben kildekode.

Perus regering vil teste folkecomputeren fra organisationen One Laptop Per Child (OLPC) med Microsofts operativsystem som platform.

OLPC er som udgangspunkt tiltænkt og designet med en Linux-distribution, der hedder Sugar, som operativsystem.

I maj indgik Microsoft og OLPC-projektet dog en aftale, der betød, at de to parter skulle arbejde mod at gøre XO-computeren tilgængelig med software-gigantens XP-system.

Kombinationen af XP og XO skal nu testes i Peru.

Computeren vil desuden blive forsynet med Microsofts Student Innovation Suite of software, der inkluderer Office samt uddannelsespakken Learning Essentials.

Den lille grønne computer med XP vil blive delt ud til skolebørn i Peru over de næste ni måneder. Det skriver Computerworlds nyhedstjeneste.

Midt på slagmarken

Elever og lærer vil benytte XO-computeren som et konkret tiltag i forsøget på at introducere mere teknologi i Perus klasseværelser.

Eksperimentet placerer Peru midt på slagmarken i den software-krig, der udspiller sig mellem bevægelsen bag den åbne kildekode og producenterne af de proprietære systemer, hvor koden er under ophavsretslig eller patentretlig beskyttelse.

Det er en kategori, som Microsofts XP falder ind under.

Den oprindelige OLPC-computer var udrustet med Linux for at holde prisen nede.

Den beslutning gav anledning til, at dele af open source-miljøet så det som en enorm mulighed for at sprede kendskabet til Linux og open source-filosofien til rigtig mange studerende i den tredje verden.

Microsoft har ud fra samme argumenter interesse i, at deres produkter er platform på en folkecomputer.

XO klar til en Windows-verden

Beslutningen om at forsyne XO med Windows er kommet efter i en række lande, eksempelvis Egypten, har frygtet at en ikke-Windows-computer ville give en ringe forberedelse af de studerende til en Windows-domineret verden.

I maj besluttede OLPC-projektet at ignorere stridighederne mellem de to fløje og følge missionen om, at skabe en fordomsfri computer til udviklingslandene.

XO tilbydes derfor i fremtiden i versioner med henholdsvis Linux og Windows eller dual boot.

OLPC-ideen blev skabt af Nicholas Negroponte, der blandt andet er professor ved teknologi-universitetet Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Microsoft har et lignende projekt kaldet Unlimited Potential. Formålet med projektet er at introducere Microsoft-teknologi til en milliard mennesker inden 2015.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere