Artikel top billede

CTO Poul Westmose fra DONG Energy. Foto: Mickael Rieck. (Foto: Mikael Rieck freelance)

Det store selskab: DONG Energy

Tilbage til hovedartiklen

Store selskaber bør bare se at komme i gang med virtualiseringsteknologien, hvis de ikke allerede har åbnet for de første virtuelle maskiner.

Sådan lyder rådet fra CTO Poul Westmose, der sidder hos DONG Energy.

Han tog selv for alvor skridtet i forbindelse med etablering af en ny, fælles infrastruktur i 2007, hvor DONG Energy fik blandet de teknologiske kort og fordelt ressourcerne bedre i en proces, som stadig er undervejs.

Selskabet har siden beslutningen om at indføre virtualisering placeret 725 virtuelle maskiner i to centrale serverrum, der ligger i henholdsvis Skærbæk og København.

Herfra har selskabet trukket computerkraft igennem egne fiberforbindelser til medarbejdere placeret 50 forskellige steder i Danmark, Tyskland, England, Holland, Polen, Norge og Sverige.

DONG Energy er gået efter en gennemprøvet virtualiseringsløsning, fordi selskabet fra begyndelsen har ønsket en stabil og fleksibel platform til både test, udvikling og produktion.

"Vi har strategisk valgt, at vores foretrukne servere er virtuelle servere. Kun i de tilfælde, hvor vi vurderer, at specifikke forhold gør, at det ikke er muligt og/eller hensigtsmæssigt, vælges en fysisk platform," forklarer Poul Westmose til Computerworld.

Han nævner besparelser på strøm, køling, plads samt muligheden for skalerbarhed som de umiddelbare gevinster, DONG har oplevet i forbindelse med virtualiseringen.

Dagligdagen er også blevet lettere for DONG-medarbejderne. Det skyldes, at it-afdelingen kan levere servere meget hurtigere end tidligere, så der ikke opstår flaskehalse i selskabets projekter på grund af manglende serverplads.

Svært for udenforstående

På skyggesiden fremhæver Poul Westmose, det abstrakte virtualiseringsbegreb har været vanskeligt at tackle for nogle medarbejdere.

"Virtualisering kan være svært for udenforstående at forstå og forholde sig til. Der skal derfor arbejdes med kollegerne, når vi foreslår at anvende virtuelle maskiner," lyder det fra Poul Westmose.

Det er dog ikke kun internt, at der er forhindringer med at virtualisere.

"En del software-leverandører er heller ikke klar til at lægge applikationerne på virtuelle maskiner," understreger Poul Westmose.

Det betyder, at DONG Energy indtil videre kun har virtualiseret dele af sine applikationer, men forventer at sætte alle sejl til meget snart.

"I løbet af 2009 vil alt, hvad der kan virtualiseres, blive det," fortæller Poul Westmose om DONG Energys strategiske planer med sin virtualiserings-platform.

Til den tid vil selskabet indføre blade-servere, når det bygger virtuelle miljøer for at trimme strømforbruget og CO2-regnskabet yderligere. Desuden vil DONG Energy også bygge sine kølesystemer om, så der bliver brugt mindst mulig energi i bestræbelserne på at køle de fysiske servere.

"Vi vil kun køle maskinerne og ikke rummet," forklarer Poul Westmose, der anbefaler virtualisering til alle, han møder.

"Hvis man tænker på miljø, bør man gå den vej," afslutter han.

Tilbage til hovedartiklen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere