Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

G1, som hype-telefonen fra Google er blevet døbt, indeholder touchscreen og et qwerty keyboard, der skydes ud fra siden af telefonen.

Se den nye Google-telefon på nært hold

Så er den første telefon med Android-styresystemet på gaden. Her kan du se billeder af giraffen og læse de første reaktioner på Google-telefonen. De er langt fra alle positive.

Efter lang tids spænding så den første telefon med Googles styresystem Android i går dagens lys.

Det er HTC, der har produceret telefonen og T-Mobile, der kommer til at forhandle den.

G1, som hype-telefonen er blevet døbt, indeholder touchscreen og et qwerty keyboard, der skydes ud fra siden af telefonen.

Derudover er det interessant, at G1 ved at køre på Android også har adgang til det nye Android Market, hvor brugerne kan downloade applikationer til telefonen.

Android-telefonen kommer til butikkerne i USA den 22. oktober til en pris, der svarer til omkring 1000 kroner. I november lanceres den så i England, hvorefter resten af de europæiske lande forventes at følge efter i starten af 2009.

Der er endnu uvist hvornår - og om - G1 kommer til Danmark.

Er som de fleste andre smartphones

Computerworlds internationale nyhedsbureau, der deltog på pressemødet I New York, beretter, at touch-tankegangen på mange måder minder om den, man finder på iPhone.

Derudover indeholder G1 naturligvis mange Google-produkter som Gmail, Google Maps, You Tube og GTalk.

Som et modsvar til det tætte kobling mellem iPhone og iTunes er G1 integreret med Amazons MP3-butik, så brugerne let kan købe musik. Telefonen understøtter både Turbo 3G og WiFi.

Ligesom de fleste andre smartphones kan G1 læse Word, Excel og PDF-dokumenter. Til gengæld understøtter den endnu ikke synkronisering med Microsoft Exchange.

Se de første reaktioner på G1 - og video med produktet

Se de første reaktioner på G1 - og video med produktet

Reaktionerne på G1 er overvejende positive, men flere peger dog også på, at forbedringspotentialet er stort.

"…Google Android softwaren forbedrer web-oplevelsen markant for brugere og gør den (G1, red.) til en konkurrent til Apple iPhone og en vinder I forhold til andre smartphones som Research In Motions BlackBerry elller telefoner, der kører på Microsoft Windows Mobile," skriver Cnet.

"Når det er sagt, så har G1 stadig adskillige hurdler, der skal håndteres, for at kunne få en betydelig indflydelse på smartphone-markedet," tilføjes det.

Flere kritiserer G1 for slet ikke at være så "åben", som Google og samarbejdspartnere ellers har hævdet hidtil.

"Ud fra er VoIP, data og bredbånds-perspektiv, havde jeg fortsat spørgsmål. Og da jeg endelig fik dem besvaret, stod det mig klart, at Android slet ikke er nær så åben som Google og T-Mobiles hype-maskine ønsker, at du skal tro," skriver teknologi-bloggen GigaOM efter pressemødet.

Wired tilslutter sig kritikken.

"Hvad angår stil og design, så er G1 ikke banebrydende. Den er tykkere og tungere end Apples iPhone og mangler nogle af iPhones features, blandt video-afspilning … G1 er heller ikke så åben som forventet. Ligesom Apple vil T-Mobile sætte retriktioner på VoIP-applikationerne," skriver teknologimagasinet.

Du kan danne dig din egen mening om den første Android-telefon i denne video-præsentation på T-Mobiles hjemmeside.

Herunder ser du HTC's officielle video-præsentation af G1:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere