Dansk EU-opgør mod svensk overvågning

Karin Riis-Jørgensen vil opbygge en privacy arbejdsgruppe, der skal tale forbrugere og virksomheders sag i forhold til overvågning.

Den danske EU-parlamentariker Karin Riis-Jørgensen (V), der for tiden kæmper for at få EU-Kommisionen til at hjælpe Danmark mod svensk overvågning, vil lave en tværparlamentarisk privacy-arbejdsgruppe i EU.

Det skal ske for at få persondatabeskyttelse højere op på dagsordenen i EU, fortæller politikeren til Computerworld.

"Der er jo ikke rigtig nogen, der forsvarer vores privacy. Der er ingen, der har privacy som deres hjertesag," siger Karin Riis-Jørgensen.

Dermed håber politikeren, at arbejdet måske kan føre til dannelsen af en europæisk privacy institution eller tænketank.

Den forbindelse har Karin Riis-Jørgensen på et privacy-seminar i dag blandt andet inviteret den svenske politiker og debattør Mark Klamberg, der er en kendt kritiker af FRA-loven, til at orientere EU om den omdiskuterede svenske overvågningslov.

Loven vil fra 2009 tillade den svenske myndighed Försvarets Radioanstalt at overvåge al elektronisk kommunikation, som passerer den svenske grænse.

Problemet er, at den omdiskuterede svenske overvågningslov tillader Försvarets Radioanstalt at overvåge al trafik, som krydser den svenske grænse.

Skræmmescenariet ved den svenske overvågning af danske interesser er overvågning af både Folketing, efterretningstjenester og borgere i Danmark.

"I sidste instans kan det ende med, at vi får industrispionage og andet, som kan koste penge. Og derudover kan man måske som privatborger uforvarende blive anklaget, hvis man bruger nogle bestemte ord i sin mail," siger Karin Riis-Jørgensen.

En af bekymringerne er i den forbindelse, hvordan man kommer af en eventuel liste, hvis man i denne forbindelse er blevet registreret for eksempelvis at lave sjov med terror i en mail, forklarer Karin Riis-Jørgesen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.