Artikel top billede

Telegigant stemmer nej til netværksneutralitet

Vodafone tror ikke på, at netværksneutralitet kommer til at fungere, når kravene til kapacitet stiger, og operatørerne bliver tvunget til at tilbyde hurtigere netværk.

Computerworld News Service: Der er brug for en anden type netværk, mener David Leftley, chef for Vodafones udviklingsafdeling.

Netværksneutralitet handler typisk om, at udbydere af internet eller backbone leverer pakker ud fra først til mølle-princippet i stedet for at prioritere pakker af en bestemt type, kilde eller destination.

Den internetmodel har hidtil været en fed fidus for applikationsudbydere, hvor virksomheder som Google har magten over netværk, de store netværksoperatører glædeligt stiller til rådighed, siger David Lefley.

Men det er nødt til at ændre sig, mener David Leftley.

I strid med principper

Hans idé om hvordan fremtidige netværk skal finansieres og struktureres stemmer ikke overens med principperne i netværksneutralitet.

"Tilhængere af netværksneutralitet mener bare, at vi kan bygge et uendelig stort kapacitetsnetværk - så stort som muligt. Båndbredde er uendeligt, operatøren har ingen differentiation, og alt indhold har infinit værdi. Applikationsudbyderen ignorerer generelt operatøren. Der er ingen værdiudveksling, så jeg ikke ikke se, hvordan det kan fungere," sagde David Leftley under en paneldebat ved Wireless World Research Forum i Stockholm i tirsdags.

Han mener, at der er behov for et alternativt intelligent internet, der kan udpakke og distribuere værdien af det indhold, det indeholder, sagde David Leftley.

IPX er vejen frem

Den løsning han foreslår - IPX (IP Exchange - bliver allerede udviklet af flere mobiloperatører.

IPX kommer til at bestå at en række private globale IP-backbones, der er udviklet til at garantere kvalitetstjenester, når brugere, der er forbundet til de forskellige mobiloperatører, kommunikerer med hinanden.

Det første IPX-netværk ser lyset næste år, lyder det fra brancheorganisationen GSM Association, der står i spidsen for udviklingen.

[b]På rette spor [b]
Det, somDavid Leftley opfatter som en ændring i netværksleverandørernes budskab, har overbevist ham om, at operatørerne er på rette spor.

Han fortæller, at han har talt med virksomheder som Cisco Systems og Juniper Networks, og de er gået fra at være imod ideen om et intelligent netværk til at bakke op om den.

"Det virker som om, at der er en fælles forståelse for, at det er nødt til at ske," siger han.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere