Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Nedbrud på startsiden til Google Apps

En opdatering fik i sidste uge portalindgangen hos brugere af Google Apps til at bryde sammen.

Computerworld News Service: Google Apps-administratorer klager over, at deres Apps-startsider fejlindlæser og skaber kaos i deres organisationer.

Ifølge adskillige indlæg torsdag og fredag i sidste uge på det officielle Apps-diskussionsforum, er Google tilsyneladende og uden varsel i gang med en omfattende opdatering af både layoutet og funktionaliteten af Apps-startsiderne.

Ud over at det skaber forvirring blandt Apps-brugere, har ændringerne tilsyneladende også tilføjet fejl på start-siderne, hvilket får dem til at bryde ned.

Google Apps er en hostet softwarepakke til samarbejde og kommunikation med sigte mod erhvervslivet, og dens startside er designet som portalindgang for slutbrugere til applikationer såsom Calendar og Gmail.

Nogle af de mest almindelige klager over opdateringen af start-siden er brudte links, der giver fejlmeddelelser, fejlkonfigurerede knapper og applikations-"gadgets," der forhindrer slutbrugere i at nå frem til inboxen på deres e-mail samt layout-problemer, der viser siderne på en ulæselig måde.

iGoogle

Ifølge indlæggene på forumet øger Google forvirringen blandt slutbrugere og administratorer ved tilsyneladende at trække nogle af ændringerne tilbage for blot at udrulle dem igen uden at have løst problemerne.

Layout-ændringerne synes at sigte efter at få Apps-startsiden til både at ligne og fungere mere som virksomhedens iGoogle, som er en personaliseret hjemmeside-tjeneste primært rettet mod forbrugere.

Omkring halv fire natten til fredag dansk tid erkendte en medarbejder fra Google på forumet, at der havde været problemer fra Googles side, som havde påvirket Apps-startsiden, men meddelte, at det nu var løst.

Apps-administratorer fortsatte dog med at skrive indlæg om problemer op ad dagen fredag.

"Hvorfor skal Google ændre på tingene uden at fortælle administratorer om det på forhånd? Nu har de lavet portal-siden om til iGoogle, og e-mail-gadget'en er helt anderledes. Jeg har nu over 1.200 brugere, der ingen idé har om, hvordan de kommer ind i deres e-mail. Telefonerne ringer uafbrudt. Hvad er der blevet af kundeservice i disse dage? Det her stinker virkelig," skrev en administrator, der identificerede sig selv som Jay, fredag eftermiddag.

Josh, en anden Apps-bruger, skrev: "I dag blev vores hjemmesider pludseligt 'opgraderede' til den ny iGoogle-brugergrænseflade. Men det virker bare ikke."

Han nævner brudte links og en fejlkonfigureret Gmail-gadget, der i stedet for at føre ham til Apps-inboxen fører til hans private Gmail-konto.

Det står ikke klart, om disse problemer er relaterede til den større opgradering af iGoogle-tjenesten, som Google udrullede torsdag under stor ståhej.

Det var ikke umiddelbart muligt at få en kommentar fra Google.

Fordelen ved hostet software ...

Nogle Apps-administratorer oplevede et problem med Gmail, som afholdte brugere fra at få adgang til deres e-mail - i visse tilfælde i over 24 timer mellem onsdag og torsdag i sidste uge. Google meddelte dog torsdag, at dette urelaterede problem var løst.

Under Googles pressebegivenhed i torsdags i forhold til offentliggørelsen af virksomhedens omsætning i tredje kvartal fortalte medstifter og teknologidirektør Sergey Brin, at der nu er over en million virksomheder, der bruger Google Apps.

Google Apps er et af de bedst kendte eksempler fra en ny bølge af hostede softwarepakker til samarbejde og kommunikation, der i denne tid træder frem som alternativer til Microsofts Office og Outlook/Exchange-softwarepakker.

Apps bliver hostet af Google i virksomhedens datacenter og slutbrugere har adgang ved hjælp af en browser. Softwarepakken er gratis i Standard- og Education-udgaverne, men en mere advanceret version ved navn Premier koster 50 dollars per bruger om året.

Fordelen ved hostet software som Apps er, at den ikke skal installeres af kunderne på deres egen hardware, hvilket nedsætter omkostningerne og kompleksiteten. Apps og lignende software er også designet fra bunden af til gruppesamarbejde.

Ulempen er så, at når noget går ned i leverandørens datacentre, så har it-administratorer ingen kontrol over, hvordan eller hvornår problemet bliver løst og har ikke meget andet at gøre end at forsøge, så godt de kan, at formilde deres vrede slutbrugere.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere