Artikel top billede

Nystartede web-virksomheder skal stramme ballerne

De nye i web-branchen skal se finanskrisen som en udfordring og fokusere på det, der er vigtigt i stedet for at give op.

Computerworld News Service: Web-iværksættere skal ikke lade sig skræmme af finanskrisen. De skal derimod se positivt på udfordringen, som tvinger dem til at være mere effektive og levere bedre produkter, sagde flere talere ved Web 2.0 Summit i San Francisco onsdag.

Fælles for alle Web 2.0-teknologier er, at de bruger netværket som en platform til nye løsninger på problemer og udnytter brugernes samlede styrke, siger Tim O'Reilly, administrerende direktør for O'Reilly Medie, der stod for arrangementet sammen med TechWeb.

"Tror I virkelig, at vi er færdige med ideen om netværket som platform? Det tror jeg ikke," sagde han.

Web 2.0 har evnen til at takle enorme globale problemer, der kan udvikle sig til lige så store muligheder for de virksomheder, der tager imod udfordringen om at finde løsninger.

"Det positive ved finanskrisen er, at vi får udryddet en stor del af rodet. Vi minder folk om, hvad der er vigtigt," sagde Tim O'Reilly.

Gode ideer bliver finansieret

Det er faktisk godt for en virksomhed at sigte efter noget større, fordi det inspirerer og motiverer medarbejderne, sagde Larry Brilliant, direktør for Google.org.

Internet-iværksættere med en gennemtænkt plan og gode produkter får ikke problemer med at finde økonomiske bagmænd.

"Gode ideer bliver finansieret," sagde den legendariske venturekapitalist John Doerr, partner i Kleiner Perkins Caufiels & Byers.

Hans virksomhed har foretaget ni investeringer på nettet inden for de seneste måneder, blandt andet flere med direkte forbindelse til iPhone og social networking-applikationer.

John Doerr anbefaler, at iværksættere, der gerne vil overleve finanskrisen, handler resolut og hurtigt for at sikre finansiering eller lån, eller om nødvendigt sælger virksomheden.

De skal også være meget konservative omkring deres forbrug ved for eksempel at begrænse mængden af software-indkøb, der ikke er absolut nødvendige, og samtidig være aggressive i deres tilgang til genforhandling af eksisterende kontrakter med leverandører.

Dem, der tilpasser sig til situationen, kommer stærkere ud på den anden side, så det er vigtigt at hænge i og ikke give op.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere