Artikel top billede

Her er årets mest populære frynsegoder

Får du de samme frynsegoder som dine kollegaer? Tjek listen over de mest populære frynsegoder her.

Fryns er på programmet, når it-branchens kroniske lidelse med mangel på medarbejdere skal kureres.

Det viser årets it-vækstbarometere fra Deloitte, hvor it-direktørerne er blevet spurgt til balndt andet rekrutteringsmetoder.

Og der er stort fokus på at forkæle medarbejderne. Der udbydes simpelthen et hav af frynsegoder.

Højest på listen ligger bonusordninger og overskudsdeling, der tilbydes af seks ud af 10 virksomheder.

Flexløn tilbydes af næsten hver fjerde virksomhed.

Medarbejderobligationer er i fremmarch og bruges nu i 17 procent af virksomhederne.

"Det er der ikke noget at sige til. Det er et attraktivt tilbud," siger chefkonsulent Kim Gerner fra Deloitte.

De dygtigste bruger det

Han peger på, at blandt de dygtigste it-virksomheder i Top 100-analysen, tilbydes 26 procent i dag medarbejderobligationer.

Og virksomhederne har da også succes med ordningerne, viser Deloitte IT-Vækstbaromteret.

"Det interessante spørgsmål er, om virksomhederne har haft succes med incitamentsordningerne. Svaret er ja," siger Kim Gerner.

Han forklarer, at 86 procent svarer, at de helt eller delvis har opnået formålet med incitamentsordningerne. Kun 12 procent siger nej.

Og blandt de it-virksomheder, der allerede har incitamentsordninger har tre ud af fire besluttet sig for at indføre yderligere ordninger de næste par år.

"Ligeledes noget der vidner om succesen," siger Kim Gerner.

Nogle siger nej

Nogle siger nej

Blandt de virksomheder, der endnu ikke har indført incitamentsordninger, siger 30 procent, at de heller ikke planlægger at indføre ordninger de næste par år.

"Spørgsmålet er, om det er en rigtig beslutning, set i lyset af den succes konkurrenterne har opnået ved det," siger Kim Gerner.

Under alle omstændigheder mener direktørerne, at det at fastholde de eksisterende medarbejdere har været en udfordring, men en udfordring som imidlertid har været under kontrol.

"Ikke at det er nogen let opgave, men 66 procent svarer dog nej på spørgsmålet om, hvorvidt det har været svært at fastholde medarbejdere, 31 procent svarer i nogen eller høj grad," siger Kim Gerner.

Han peger på, at problemerne for alvor opstår, når der skal tiltrækkes nye medarbejdere. Her svarer 60 procent, at det er svært i nogen eller høj grad at tiltrække nye medarbejdere.


Listen over de mest populære frynsegoder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere