Artikel top billede

Medarbejderne er vigtigst for de danske it-chefer

Den vigtigste lederegenskab for direktørerne i landets it-virksomheder er evnen til at udvikle gode samarbejdsrelationer med medarbejderne.

I årets Deloitte IT-Vækstbarometer er toplederne blevet spurgt, hvad der efter deres mening er den allervigtigste lederegenskab. På en klar førsteplads med 27 procent ligger det at kunne udvikle gode samarbejdsrelationer til medarbejderne.

"I en tid med ekstrem fokus på medarbejdere er det ikke uventet," siger Kim Gerner, leder af Deloittes division for teknologi, medier og tele.

Herefter følger fire områder, der alle ligger i niveauet 12-15 procent. De første to er at træffe de rette beslutninger samt være synlig, karismatisk og velformuleret. Det næste er at kunne forudse udviklingen på markedet og endelig er det at have overblik og empati.

Som følge af de ændrede forhold i branchen, er der er vendt op og ned på prioriteringen, når vi taler CEO'ens egen største ledelsesmæssige udfordring de sidste par år.

"Det interessante er, at evnen til at skabe og styre vækst er eksploderet fra kun at være den største ledelsesmæssige udfordring for 12 procent af alle CEO's i 2007 til 38 procent i årets it-vækstbarometer," siger Kim Gerner.

Forskelle mellem dygtigste og langsomste

"Vi har sammenlignet holdningerne blandt lederne i de dygtigste og langsomst voksende virksomheder. Der viser sig nogle dramatiske forskelle," siger Kim Gerner.

Han forklarer, at de dygtigste lægger størst vægt på samarbejdsrelationer til medarbejderne - det er det vigtigste for 32 procent, mens det svar kun gives af 21 procent af de langsomste.

Til gengæld lægger 28 procent af de langsomste mest vægt på være i stand til at træffe de rette beslutninger.

"Måske ikke unaturligt i en situation, hvor der blandt de langsomste skal gøres noget for at vende udviklingen," siger Kim Gerner.

Alt i alt viser it-vækstbarometeret, at de langsomste har mest fokus på hardcore ledelse, hvorimod de dygtigste lægger meget mere vægt på de bløde ledelsesværdier.

"Når blot de bløde værdier ikke går tabt, er det formentlig en klog prioritering i de langsomste virksomheder. Det er afgørende for disse virksomheder at få vendt situationen, og i den forbindelse kommer man ikke uden om en vis mængde hardcore ledelse," siger Kim Gerner.

Læs også om fremtidens it-branche i Danmark her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere