Artikel top billede

Nordmænd løber med guld-regnskab

Top 100-pris: Danske Embedit A/S vandt specialpris på selskabets sidste regnskab som selvstændig virksomhed. Nordmænd overtager firmaet og sætter yderligere skub i væksten.

Konkurrenten Data Respons har tygget på Embedit A/S siden oktober 2006 med en række samarbejdsaftaler. Men fra januar 2008 har nordmændene valgt helt at overtage det danske selskab.

Direktør Tommy Andersen, der stiftede Embedit tilbage i 2000, og nu fungerer som dansk landechef for Data Respons forklarer, at man står stærkere i dag.

"Tidligere havde vi konsulent-delen, men nu kan vi også levere udvikling og produktion," siger han.

Netop efterspørgslen på helhedsløsninger stiger i markedet, forklarer direktøren.

Danske Embedit A/S vinder Computerworlds Top 100-pris, som 'Bedste basissoftwarefirma' i 2008.

Vil vokse i Danmark

Væksten i selskabet på 80 procent skyldes da også, at man allerede fra slutningen af 2006 via samarbejdet med Data Respons kunne tilbyde helhedsløsninger.

"I fremtiden vil vi se den danske afdeling vokse sig endnu større med det i ryggen," siger Tommy Andersen.

Iværksætteren glæder sig over opkøbet.

"Vi stod ved en skillevej, hvor vi var blevet så store i Danmark, at vi enten selv skulle se mod udlandet eller finde en god partner til det. Det er lykkes," siger han.

Holder afdelingerne i Danmark en fornuftig vækst, blander nordmændene sig ikke, forklarer han. Tommy Andersen ser især udvidelser i Jylland.

"Vi udvider kraftigt i Skanderborg-området, da vi har mange jyske kunder, som vi gerne vil tættere på. Samtidig er opkøb heller ikke utænkeligt i midtjylland, der er et stærkt område med mange dygtige it-firmaer," siger han.

Aggressive nordmænd

Data Respons vil dog fortsat have hovedkvarter i Herlev.

Hovedselskabet i Norge har en aggressiv europæisk strategi. 30 procents vækst om året skal komme ved 20 procent vækst via opkøb og 10 procents vækst via organisk udvikling.

"De køber sig ned igennem Europa. Endemålet er at blive førende på embedit it i Europa," siger Tommy Andersen.
Så mens selskabet under nyt navn altså tordner videre i Danmark og Europa, vil navnet Embedit A/S altså ikke stå som listen over de førende basissoftwarefirmaer i Danmark næste år.

Top 3 firmaer

Placeringer:
Placeringer i kategorien 'Bedste basissoftwarefirma'.

1. Embedit A/S

2. Psion Teklogix Denmark

3. Spamfighter ApS

Læs mere på www.cw.dk/top100.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere