Artikel top billede

Sort, hvid eller grøn amerikansk præsident?

Præsidentvalgkampen i USA står mellem en sort og hvid kandidat, sikkert er det dog, at præsidenten bliver grøn. Gode eksportmuligheder til landet, mener Henning Dyremose.

Kampen om verdens mest magtfulde embede står mellem senator Barack Obama, der kan blive den første sorte præsident, og den republikanske krigshelt John McCain.

Uanset hvilken af de to herrer, der løber af med sejren, vil USA's nye leder satse på grøn teknologi.

Sådan lyder meldingerne fra de lejre op til valget.

Barack Obama har meddelt, at han vil investere ikke mindre end 10 milliarder dollars om året i en ny fond, der skal hjælpe amerikanske it-virksomheder med at kommercialisere grønne it-opfindelser og dermed skabe nye amerikanske arbejdspladser.

Samme tankegang ser man hos John McCain, der også vil satse på grøn teknologi, for at hjælpe miljøet og skaffe flere arbejdspladser til landet.

Enestående mulighed

USA-kenderen og tidligere energiminister gennem ni år fra Socialdemokratiet Svend Auken mener, at danske it-virksomheder med grønne profiler, bør satse på et amerikansk eksport-eventyr.

For der vil i fremtiden blæse grønne vinde i USA, når begge præsidentkandidater taler så varmt om emnet.

"Obama vil helt sikkert presse denne her dagsordenen mest, det er der ingen tvivl om. McCain er ikke ubegavet og kan også se fornuften i grøn it, men vil bruge væsentlig færre penge på det," siger Svend Auken.

USA-ekspert og professor Carl Holst Pedersen fra CBS er enig i den udlægning.

Dyremose bakker op

Og USA er et spændende marked for eksport af grøn it, fastslår formand for Danmarks Eksportråd Henning Dyremose.

"USA har tidligere været verdens største udleder af CO2, og med den store it-sektor i USA er der en god chance for, at innovative danske løsninger kan finde fodfæste i det amerikanske marked," siger Henning Dyremose.

Han forklarer, at de store it-virksomheder som for eksempel IBM, Nokia, Microsoft med flere i stigende grad anvender konceptet grøn it til "branding".

Heller ikke voldsom opbremsning i økonomien i USA og resten af verden vil stoppe det grønne felttog.

"Processen med at reducere CO2 udslip og det øgede fokus på miljø er ikke noget, som bare forsvinder, når man oplever økonomisk stagnation," siger Henning Dyremose.

Han forklarer, at internationale bindende aftaler og forbrugernes krav fortsat vil drive udviklingen hen imod grønne it-løsninger.

Faktisk kunne man forestille sig, at recession giver grøn it medvind.

"Grøn it vil ni ud af ti gange virke som en omkostningsbesparer via lavere strømforbrug, bedre udnyttelse af energi, færre procesomkostninger og andet. Derfor kunne man faktisk forestille sig, at en recession ville give grønne it-investeringer et ekstra skub, drevet af stigende efterspørgsel," siger Henning Dyremose.

Fem råd om it-eksport til USA

Her følger fem gode råd om it-eksport til USA.

1. Fokusér din markedstrategi.

Hvis man vil have succes i USA, skal man vælge en ekstrem fokuseret strategi, både når det kommer til produkt og target market

2. Lær markedsføring - the american way.

I USA gælder det desværre ikke altid om at have det bedste produkt, man ser gang på gang at det er den der er bedst til at bruge PR og markedsføring, der bliver markedslederen.

3. Flyt derover.

Vi lever i en global verden, men de fleste amerikanere er dog stadig mest trygge ved at handle med virksomheder, der i det mindste har tilstedeværelse i USA.

4. Netværk er et must.

I USA og specielt i Silicon Valley er netværket altafgørende. Brug din dyrebare tid på det.

5. Find god lokal partner.

Lykken er ikke altid at finde en så stor partner som mulig. Ofte kan det betale sig, i hvert fald i starten af finde en med samme størrelse, så man har mere indflydelse. Handelskontoret i Los Angeles kan desuden hjælpe med at screen og finde partnere.

Kilde: Innovationcenter Denmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere