Artikel top billede

Her er Danmarks dyreste it-certificeringer

Certificeringer kan være dyre, men får medarbejderne ikke lov at udvikle sig gennem uddannelse, rejser de, lyder advarslen. Tjek lister over de dyreste og mest populære certificeringer.

Mange it-uddannelsesforløb beløber sig op til et sted mellem 300.000 og 500.000 danske kroner.

Det fortæller administrerende direktør Rene Sørensen fra kursusvirksomheden Global Knowledge, der udbyder it-certificeret uddannelse på verdensplan.

"Det skyldes, at uddannelsesforløbene ofte indeholder et hav af forskellige kombinationer af kurser, test, e-learning med videre," siger han.

Tiltrækker headhuntere

Selvom der er visse farer i at få sine folk certificeret, da det skaber lønpres og kan trække headhuntere til, så er uddannelse en form for personalepleje og ofte nødvendig for at virksomheden kan bevare sin konkurrenceposition, mener Rene Sørensen.

"Hos de virksomheder, der ikke gør det, vil man formentlig se en form for medarbejderafgang, og især fra dem, der har mod og lyst til mere," siger han.

Rene Sørensen forklarer, at findes kontrakter, der mindsker risikoen for at miste medarbejdere efter at have fået dem certificeret.

Vi har faktisk i dag en advokat udarbejdet formular som virksomhederne kan udfylde og bede medarbejdere underskrive som et tillæg til kontrakten, det binder ikke personen til virksomheden, men det begrænser det direkte økonomiske tab såfremt personen forlader virksomheden indenfor en tidsperiode, forklarer Rene Sørensen.

Sådan fastholder du folk

Rådgivningschef Vibeke Skytte fra Lederne mener også, at firmaer skal satse på efteruddannelse.

"Det er ganske enkelt nødvendigt for at fastholde og tiltrække medarbejdere i dag," siger hun.

Hun forklarer, at tidligere medarbejdere er ambassadører for virksomheden.

"Derfor er det skidt, at de kommer et nyt sted hen og siger, at de flytter fordi de ikke kunne få lov at blive klogere det gamle sted," siger hun.

Retorisk spørger hun om, hvor du selv ville vælge at arbejde, hvis lønnen er nogenlunde ens, men personalegoder som mulighed for efteruddannelse var bedre det ene sted.

Generelt oplever hun da også at ledere er opmærksomme på, at få sine folk på efteruddannelse.

"Vi ser meget stort fokus på dette område lige for tiden. Også selvom udgifterne måtte være høje," siger hun.

Tjek listerne over de dyreste og mest populære certificeringer her:

Danmarks dyreste basis-certificeringer

De mest populære certificeringer hos Microsoft

De mest populære certificeringer hos Citrix

De mest populære certificeringer hos Cisco




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere