Googles regnskabs-fifleri dækker over fyringer

Uden de store armbevægelser er søgemaskine-mastodonten Google i gang med at skaffe sig af med op mod de 10.000 ansatte på midlertidige kontrakter for at kunne klare skærene i finanskrisen.

Siden august er flere hundrede Google-medarbejdere på midlertidige kontrakter blevet opsagt, og alle 10.000 medarbejdere på midlertidige Google-kontrakter er i farezonen for at ryge ud i den solbeskinnede californiske arbejdsløshed.

Fyringerne er foregået i det stille, og mellem de afsatte Google-ansatte er blandt andre 500 rekrutteringsfolk.

Selv om loven foreskriver, at aktieselskabet Google er forpligtet til at meddele om masseafskedigelser, er søgegiganten kommet uden om det krav ved blandt andet at oplyse om "trimningen af operationelle omkostninger" i sit 3. kvartals-regnskab.

På den måde har Google levet op til Wall Streets forventninger til søge-selskabets indtjening, fordi Google først og fremmest sender ansatte med midlertidige kontrakter på porten.

Det skriver Webguild Silicon Valley.

20.000 eller 30.000 ansatte?
I sin kvartalsrapport skriver Google, at selskabet har 20.123 fastansatte, men det tal er i realiteten 30.000, når man tæller alle de midlertidigt ansatte med.

At 10.000 af medarbejderne juridisk er midlertidigt ansat medfører blandt andet, at Google kan betale dem under minimumslønnen og undlade at tilbyde dem sundhedsforsikring og aktie-optioner, selv om nogle af de midlertidige medarbejdere har været under Googles vinger i fem år eller mere.

Desuden har tællemetoden kunnet give aktiemarkedet indtryk af, at selskabets 20.123 fastansatte er væsentligt mere produktive, end de reelt er.

Google-stifter Sergey Brin har tidligere udtalt til San Jose Mercury News, at antallet af medarbejdere på midlertidige kontrakter "er virkelig højt" i selskabet.

Han oplyste samtidig, at Google i omkring et halvt år har overvejet at skære ned i antallet af midlertidige medarbejdere.

Antallet af fastansatte i Google er i tredje kvartal steget med 519. I samme periode sidste år var væksten over fire gange højere med 2.130 nye faste stillinger.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Amazon vil snart tromle ind over Danmarks grænser - men der findes muligvis en modgift mod Amazon-effekten
ComputerViews: Der vil omgående ske tre ting, hvis Amazon åbner for sin store 'everything store' i Danmark, og det er noget, som alle e-handlende må forholde sig til. Til gengæld tyder meget på, at Amazon trods sin mægtige styrke har en akilleshæl, som danske e-handlende kan udnytte.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Datatilsynet beroliger 65 dage før GDPR: "Det er ikke fordi, vi nu vil ud og give bøder til højre og venstre"
Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.