Googles regnskabs-fifleri dækker over fyringer

Uden de store armbevægelser er søgemaskine-mastodonten Google i gang med at skaffe sig af med op mod de 10.000 ansatte på midlertidige kontrakter for at kunne klare skærene i finanskrisen.

Siden august er flere hundrede Google-medarbejdere på midlertidige kontrakter blevet opsagt, og alle 10.000 medarbejdere på midlertidige Google-kontrakter er i farezonen for at ryge ud i den solbeskinnede californiske arbejdsløshed.

Fyringerne er foregået i det stille, og mellem de afsatte Google-ansatte er blandt andre 500 rekrutteringsfolk.

Selv om loven foreskriver, at aktieselskabet Google er forpligtet til at meddele om masseafskedigelser, er søgegiganten kommet uden om det krav ved blandt andet at oplyse om "trimningen af operationelle omkostninger" i sit 3. kvartals-regnskab.

På den måde har Google levet op til Wall Streets forventninger til søge-selskabets indtjening, fordi Google først og fremmest sender ansatte med midlertidige kontrakter på porten.

Det skriver Webguild Silicon Valley.

20.000 eller 30.000 ansatte?
I sin kvartalsrapport skriver Google, at selskabet har 20.123 fastansatte, men det tal er i realiteten 30.000, når man tæller alle de midlertidigt ansatte med.

At 10.000 af medarbejderne juridisk er midlertidigt ansat medfører blandt andet, at Google kan betale dem under minimumslønnen og undlade at tilbyde dem sundhedsforsikring og aktie-optioner, selv om nogle af de midlertidige medarbejdere har været under Googles vinger i fem år eller mere.

Desuden har tællemetoden kunnet give aktiemarkedet indtryk af, at selskabets 20.123 fastansatte er væsentligt mere produktive, end de reelt er.

Google-stifter Sergey Brin har tidligere udtalt til San Jose Mercury News, at antallet af medarbejdere på midlertidige kontrakter "er virkelig højt" i selskabet.

Han oplyste samtidig, at Google i omkring et halvt år har overvejet at skære ned i antallet af midlertidige medarbejdere.

Antallet af fastansatte i Google er i tredje kvartal steget med 519. I samme periode sidste år var væksten over fire gange højere med 2.130 nye faste stillinger.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Sådan kan moderne virksomheder bruge BI og Excel til bedre forecasting og styrket bundlinje

På dette event får du en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence) uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

07. november 2018 | Læs mere


Premium
Simcorps kerneprodukt skal transformeres til cloud as a service på fire år: "Vi skifter motorerne ud, mens vi flyver"
Oracle Open World, San Francisco: Simcorps kernesystem Simcorp Dimension skal transformeres til et cloudbaseret as a service concept på fire år, men selskabet har endnu ikke valgt en cloud-leverandør. Se selskabets muligheder her.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Kundeservice som et konkurrencevåben
Kundeservice har i mange år været ensbetydende med lange telefonkøer, men i dag er situationen heldigvis helt anderledes. Virksomheder bruger det som et vigtigt konkurrenceparameter, og kunderne forventer ligeledes at få den rigtige hjælp, ellers går de til en anden virksomhed. I dette whitepaper gennemgår vi fem simple trin, der kan give jer vigtige konkurrencefordele.