Googles regnskabs-fifleri dækker over fyringer

Uden de store armbevægelser er søgemaskine-mastodonten Google i gang med at skaffe sig af med op mod de 10.000 ansatte på midlertidige kontrakter for at kunne klare skærene i finanskrisen.

Siden august er flere hundrede Google-medarbejdere på midlertidige kontrakter blevet opsagt, og alle 10.000 medarbejdere på midlertidige Google-kontrakter er i farezonen for at ryge ud i den solbeskinnede californiske arbejdsløshed.

Fyringerne er foregået i det stille, og mellem de afsatte Google-ansatte er blandt andre 500 rekrutteringsfolk.

Selv om loven foreskriver, at aktieselskabet Google er forpligtet til at meddele om masseafskedigelser, er søgegiganten kommet uden om det krav ved blandt andet at oplyse om "trimningen af operationelle omkostninger" i sit 3. kvartals-regnskab.

På den måde har Google levet op til Wall Streets forventninger til søge-selskabets indtjening, fordi Google først og fremmest sender ansatte med midlertidige kontrakter på porten.

Det skriver Webguild Silicon Valley.

20.000 eller 30.000 ansatte?
I sin kvartalsrapport skriver Google, at selskabet har 20.123 fastansatte, men det tal er i realiteten 30.000, når man tæller alle de midlertidigt ansatte med.

At 10.000 af medarbejderne juridisk er midlertidigt ansat medfører blandt andet, at Google kan betale dem under minimumslønnen og undlade at tilbyde dem sundhedsforsikring og aktie-optioner, selv om nogle af de midlertidige medarbejdere har været under Googles vinger i fem år eller mere.

Desuden har tællemetoden kunnet give aktiemarkedet indtryk af, at selskabets 20.123 fastansatte er væsentligt mere produktive, end de reelt er.

Google-stifter Sergey Brin har tidligere udtalt til San Jose Mercury News, at antallet af medarbejdere på midlertidige kontrakter "er virkelig højt" i selskabet.

Han oplyste samtidig, at Google i omkring et halvt år har overvejet at skære ned i antallet af midlertidige medarbejdere.

Antallet af fastansatte i Google er i tredje kvartal steget med 519. I samme periode sidste år var væksten over fire gange højere med 2.130 nye faste stillinger.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Udbetaling Danmark skal forhandle om mulig kompensation med Netcompany til efteråret
Interview: Inden årsskiftet står det klart, om Netcompany skal kompensere Udbetaling Danmark for de startvanskeligheder, der har været i forbindelse med det nye boligstøttesystem. "Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at vi kommer til at bede om et pengebeløb fra Netcompany," lyder det fra Søren Eismark, underdirektør i ATP, som står bag Udbetaling Danmark.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.