Googles regnskabs-fifleri dækker over fyringer

Uden de store armbevægelser er søgemaskine-mastodonten Google i gang med at skaffe sig af med op mod de 10.000 ansatte på midlertidige kontrakter for at kunne klare skærene i finanskrisen.

Siden august er flere hundrede Google-medarbejdere på midlertidige kontrakter blevet opsagt, og alle 10.000 medarbejdere på midlertidige Google-kontrakter er i farezonen for at ryge ud i den solbeskinnede californiske arbejdsløshed.

Fyringerne er foregået i det stille, og mellem de afsatte Google-ansatte er blandt andre 500 rekrutteringsfolk.

Selv om loven foreskriver, at aktieselskabet Google er forpligtet til at meddele om masseafskedigelser, er søgegiganten kommet uden om det krav ved blandt andet at oplyse om "trimningen af operationelle omkostninger" i sit 3. kvartals-regnskab.

På den måde har Google levet op til Wall Streets forventninger til søge-selskabets indtjening, fordi Google først og fremmest sender ansatte med midlertidige kontrakter på porten.

Det skriver Webguild Silicon Valley.

20.000 eller 30.000 ansatte?
I sin kvartalsrapport skriver Google, at selskabet har 20.123 fastansatte, men det tal er i realiteten 30.000, når man tæller alle de midlertidigt ansatte med.

At 10.000 af medarbejderne juridisk er midlertidigt ansat medfører blandt andet, at Google kan betale dem under minimumslønnen og undlade at tilbyde dem sundhedsforsikring og aktie-optioner, selv om nogle af de midlertidige medarbejdere har været under Googles vinger i fem år eller mere.

Desuden har tællemetoden kunnet give aktiemarkedet indtryk af, at selskabets 20.123 fastansatte er væsentligt mere produktive, end de reelt er.

Google-stifter Sergey Brin har tidligere udtalt til San Jose Mercury News, at antallet af medarbejdere på midlertidige kontrakter "er virkelig højt" i selskabet.

Han oplyste samtidig, at Google i omkring et halvt år har overvejet at skære ned i antallet af midlertidige medarbejdere.

Antallet af fastansatte i Google er i tredje kvartal steget med 519. I samme periode sidste år var væksten over fire gange højere med 2.130 nye faste stillinger.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany IT And Business Consulting A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.