Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Feberredning sender it-projekt tilbage på skinnerne

Forsinkelser og medarbejderflugt truede det fælles offentlige indkøb af ESDH-systemer. Nu melder chefen, at projektet er tilbage på skinnerne.

Problemerne har haglet ned over det såkaldte FESD-tog (Fællesoffentlig Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering).

Leverandørerne kunne ikke levere. Kunderne opsagde deres kontrakter og brokkede sig højlydt over de uduelige systemer og leverandører.

Men nu er det kommet frem, at der også internt i ledelsen af FESD2-projektet indtil for nylig har været store problemer.

Projektet var således sat på gul advarselslampe i begyndelsen af året, fordi medarbejderne forlod projektet.

Det fremgår af et mødereferat fra Styregruppen for Tværoffentligt Samarbejde fra maj 2008, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Projektleder smuttede

"Risikologgen var i gul, fordi den oprindelige FESD II projektleder forlod projektet efter kort tid, og den nye projektleder skulle køres ind i projektet," forklarer leder af Den Digitale Taskforce, Lars Frelle-Petersen.

"Der har været stabilitet i medarbejderstaben på projektet siden december, hvor en projektleder kom til," siger han.

På samme møde i maj lød meldingen, at projektet ville blive ramt af forsinkelser, fordi man ikke vil kunne nå at blive færdig med kravsspecifikationerne.

Men også det er der taget hånd om, fortæller Lars Frelle-Petersen nu.

"Den fastsatte tidsplan for den fællesoffentlige kravspecifikation overholdes. Kravspecifikationen forventes udarbejdet ultimo 2008 som planlagt," fortæller Lars Frelle-Petersen.

Ny tovholder på FESD

FESD1-projektet var placeret hos Økonomistyrelsen, mens FESD2 fortsættelsen er blevet placeret hos Den Digitale Taskforce.

Og her melder man nu, at projektet er gået i grøn lampe i august i år.

Men hos Den Digitale Taskforce ser man ikke sig selv som et oprydningshold i forhold til FESD1-projektet.

"Der har været en god synergi i at lægge projektet i Den Digitale Taskforce sammen med de andre projekter under digitaliseringsstrategien, da projektet gik fra drift, FESD 1, til projekt, FESD 2," siger Lars Frelle-Petersen.

Leverandører på spring

Der er lagt op til hård konkurrence, når FESD 2 leverandørerne skal findes næste år.

Blandt andre har Rambøll Informatik sammen med cBrain kørt sig i stilling til at udfordre de tidligere godkendte leverandører.

Software Innovation har fået vendt skuden efter tre kommuner opsagde deres kontrakter og selskabet måtte betale erstatning.

For nylig sikrede direktør Peter Perregaard sig nemlig det vigtige kunde-stempel fra Finansministeriet, ved at score ordren om at levere ESDH til ministeriet.

Også Traen viser tænder i kapløbet om at blive godkendt til det store projekt næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere