Artikel top billede

Nykredit dropper nedbrudsramt netbanksystem

Nykredits netbankkunder har fået nyt it-system under deres netbank. Systemskiftet skal stoppe tilbagevendende kvartalsnedbrud.

Nykredit Bank har i det sidste kvartal af 2008 skiftet bankens grundlæggende platform ud, så netbanken nu kører på et Windows cluster miljø.

Det fortæller Lars Mathiesen, som er direktør for koncernudvikling og it hos Nykredit.

"Vi er gået fra et AIX miljø til et Windows miljø, som er opsat i nogle clustere, hvor serverne står ved siden af hinanden og kan tage over for hinanden," fortæller Lars Mathiesen.

Dermed håber Nykredit at løse de nedbrudsproblemer, som ved tidligere kvartalsskifter har sat Nykredits netbank ud af funktion gentagne gange.

Færre problemer

Og det ser ud til, at bankens flere hundrede tusinde kunder er sluppet mere nådigt fra overgangen til det nye år.

Bankens kundeservice, der ved tidligere nedbrud har hjulpet kunderne, har nemlig ikke oplevet samme pres som ved sidste årsskifte. Netop nytåret giver generelt bankernes it-systemer de største udfordringer, forklarer direktøren.

Med der er dog slanger i paradiset. Mens selve netbanken har fungeret fint ved overgangen til det nye år, har der ifølge Lars Mathiesen i juleperioden været problemer med en firewall, hvor en såkaldt accelerator ikke fungerede efter hensigten.

Acceleratoren benyttes til at koncentrere dataene, så der kan komme 10 gange så mange brugere gennem firewallen på samme tid, som der ellers ville være plads til.

"Det har betydet, at nogle ikke har kunnet komme ind i internetbanken. Men så snart de kommer ind, så fungerer det effektivt," siger Lars Mathiesen.

Nytår giver maksimalt pres

Lars Mathisen ser overgangen til det nye system som en naturlig teknologisk udvikling. Samtidig har de gentagne nedbrud øget bankens fokus på at få problemerne løst inden årsskiftet, fordi overgangen til det nye år presser systemerne allermest.

"Vi satte det i drift først i december," siger Lars Mathiesen.

Netop de udfordrende dage omkring årsskiftet er årsagen til den såkaldte frozen zone, hvor man ikke foretager ændringer i systemerne i en periode.

Samtidig skullel bankernes systemer nytårsnat køre blandt andet årsopgørelser og renteberegninger i forbindelse med årets afslutning.

"Der er maksimalt pres på systemerne. De regner dag og nat, om man så må sige," fortæller Lars Mathiesen.

Ifølge Lars Mathisen er udskiftningen af netbankens system en naturlig teknologisk opgradering af bankens systemer.

"Vi har valgt at skifte til et clusteret miljø, som gør at tilgængeligheden også automatisk bliver større," siger Lars Mathiesen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere