Artikel top billede

AVG opkøber specialist i adfærdsbaseret antivirus

Beskytttelse mod malware ved hjælp af live analyse af det digitale utøjs adfærdsmønstre er på vej frem inden for sikkerhedssoftware.

Computerworld News Service: Det tjekkiske sikkerhedsfirma AVG har afsluttet en handel om at opkøbe Sana Security, som specialiserer sig i at opdage skadelig software baseret på malwarens adfærd - den såkaldte 'behavioral detection'.

AVG betalte kontant for Sana, men har ikke offentliggjort beløbet. Sanas 14 ansatte vil fremover arbejde for AVG. Handlen blev afsluttet i sidste uge, men blev først offentliggjort tirsdag ifølge AGV's administrerende direktør, J.R. Smith.

Andre sikkerhedsleverandører såsom Symantec følger lignende tilgange som Sanas ved at kigge på, hvordan applikationer og kode opfører sig for at forsvare brugeren mod det stigende antal angreb fra skadelig software.

Antivirusprodukter har traditionelt været afhængige af signaturbaseret opdagelse af malware. Således er antivirussoftware er nødt til at være opdateret med filer, der metaforisk set indeholder virussers DNA - de såkaldte signaturer - og som gør det muligt for softwaren at identificere skadelig kode på en computer.

Men signaturbaseret malware-opdagelse er efterhånden en mindre eftertragtet metode, da der findes så mange varianter af malware. Virusanalytikere har svært ved at skabe nye signaturer hurtigt nok.

Den nyere metode er den adfærdsbaserede opdagelse, hvor sikkerhedssoftware kigger efter, hvordan kode, idet den køres, opfører sig på en computer. Sanas teknologi kan opdage listige programmer, der starter automatisk, og er opmærksom på usædvanlig netvæks- eller systemaktivitet. Teknologi til opdagelse af malware ud fra dens adfærdsmønstre ses på som supplerende beskyttelse udover den signaturbaserede opdagelse.

Den adfærdsbaserede teknologi kan opdage såkaldte 0-dagsangreb, hvor en hacker udnytter en hidtil ukendt sårbarhed i et stykke software, fortæller J.R. Smith.

"Hvis noget virker unormalt, træder denne teknologi i kraft og finder det og stopper det," siger han.

Standalone-produkt

Den adfærdsbaserede teknologi vil ifølge J.R. Smith blive integreret i AVG's antivirus- og internetsikkerhedsprodukter fra slutningen af juni. Den nye funktionalitet bliver dog ikke integreret i AVG's gratisprodukt, men virksomheden vil overveje, om det er noget, der skal ske i fremtiden, fortæller han.

Sana blev stiftet i oktober 2000 og virksomhedens produkter er det adfærdsbaserede sikkerhedsprodukt Primary Response SafeConnect, Primary Response Identity Protection, der bruges til at beskytte mod identitetstyveri samt det trådløse sikkerhedsprodukt Primary Response AirCover.

Virksomheden solgte det adfærdsbaserede sikkerhedsprodukt som et standalone-produkt til internetudbydere, som derefter kunne tilbyde det til deres kunder, fortæller J.R. Smith.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere