Artikel top billede

Danske Bank-direktør: It kører fortsat for fuld kraft

Trods et katastrofalt regnskab og fyringer af 350 medarbejdere, vil Danske Banks it-udvikling fortsat køre for fuld kraft. "Det modsatte vil være som at tisse i bukserne," siger it-direktør.

Godt nok har Danske Bank netop fremlagt et katastrofalt regnskab og oplyst, at man vil fyre 350 medarbejdere.

Men it-arbejdet i koncernen vil fortsat køre for fuld skrue.

Det siger it-direktør Peter Trier Schleidt fra Danske Bank til Computerworld.

"Digital Banking-projektet og vores it-udviklingsarbejde kører videre for fuld kraft, men vi har måtte sige farvel til nogle it-medarbejdere, fordi vi er færdige med it-sammenlægningen med de opkøbte banker," siger han.

De sidste år har Danske Bank købt banker i blandt andet Finland og Irland.

Vi tisser ikke i bukserne

It-direktøren afviser samtidig, at der skulle være tale om så mange it-fyringer, som har været fremme tidligere i dag.

"Vi er altså fortsat på antallet af it-medarbejdere, som vi var inden opkøbet af finske Sampo Bank," siger han.

It-direktøren forklarer da også, at det ville være uklogt, at spare på netop it-udviklingskroner i den nuværende situation.

"Vejen gennem krisen for Danmark er ikke at stoppe al udvikling - heller ikke i Danske Bank," siger han.

"Det vil være som at tisse i bukserne. Her og nu får man en besparelse, men man vil ikke kunne høste de store gevinster senere. Det vil blot forværre situationen," siger han.

Peter Trier Schleidt understreger, at han er ked af at skulle sige farvel til flere it-medarbejdere, og håber de hurtigt vil kunne finde jobs andre steder.

"Dengang vi ansatte it-folkene regnede vi med flere opkøb og dermed it-sammenlægningsopgaver, men det er der ingen planer om i den nuværende situation," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere