Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Truet med Facebook-lukning for baggrundsmusik

Hvis du uploader billedslideshows til Facebook, skal du passe på med at lægge små stumper baggrundsmusik ind. Du risikerer at få lukket din Facebook-konto.

I gamle dage inviterede man venner og familie hjem, så de kunne se de fantastiske feriebilleder, man havde taget.

I dag anvender mange sociale netværkstjenester som Facebook til at dele billeder med venner og familie.

Men man skal ikke tro, at billederne kan peppes op med lidt baggrundsmusik.

Sociale netværk som Facebook anvender nemlig robotter, der gennemsøger brugernes uploadede filer for at finde eventuelle overtrædelser af ophavsretten.

Sites som Facebook og Youtube er under stigende pres fra pladeselskaberne for at fjerne ophavsretsligt beskyttet materiale fra deres sites, hvilket får de sociale netværkstjenester til at slå hårdt ned på brugere, der træder over ophavsretsstregen.

Lidt for hårdt, mener nogle brugere.

Ny på Facebook

Det mener Tim Nimann-Nielsen, der for nylig oprettede en Facebook-konto.

"Jeg var lige startet på Facebook. Jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle bruge det til. Jeg kunne lægge nogle billeder op af mine unger og lave lidt sjov med det," fortæller Tim Nimann-Nielsen.

Han lavede et lille billedshow med programmet Moviemaker og satte baggrundsmusik på for at gøre det lidt mere underholdende.

Det omkring to minutter lange slideshow fik lagt lidt af Kim Larsens sang "De smukke unger mennesker" på og Tim uploadede det til Facebook.

Det skulle han ikke have gjort.

Facebook-konto kan blive lukket

Præcis en måned efter Tim havde uploadet billedshowet, dumpede der en e-mail ind i hans indboks.

"Vi har fjernet din video med titlen "Mine børn. HUSK ! LYD PÅ" overført den 11:50pm December 23rd, 2008. Vi har gjort dette, fordi vi har erfaret, at din video måske indeholder rettighedsbeskyttet indhold, som er ejet af tredjepart, som f.eks. videoklip eller baggrundsmusik."

Videre hedder det, at hvis Tim gør det igen, så kan hans Facebook-konto blive lukket:

"Dette kan medføre, at din adgang til Facebook videoapplikation lukkes, eller at din Facebook-konto lukkes."

Tim blev overrasket over e-mailen fra Facebook.

"Jeg syntes, det var noget pjat. Det ærgrede mig, fordi musikken passede rigtig godt til billederne af mine børn," siger Tim.

Han understreger, at han godt forstår problematikken med copyright og piratkopiering, men forstår ikke Facebooks reaktion.

"Jeg forstår godt problematikken med, at musikernes ophavsret skal beskyttes, og de skal leve af deres musik, men det er jo ikke lagt op med henblik på, at andre skal hente musikken ned og danse til den en lørdag aften," siger Tim, der mener, at Facebook overreagerer.

"Det er helt åndssvagt. Det er ikke det fulde nummer og det er som baggrund til en billedserie. Alle har jo ikke adgang, det er kun min nærmeste familie og venner som ser det, så det er meget uskyldigt," mener Tim.

Musik uden copyright

Nu er Tim på udkig efter musik uden copyright, hvilket gør det lidt mere besværligt.

"Nu skal jeg ud at finde noget andet musik uden ophavsret, hvilket er ærgerligt, da musikken passede godt. Det er ærgerligt, når jeg har cd'en stående og jeg så ikke kan bruge den til det," siger Tim og fortsætter:

"Jeg ved ikke lige, hvor jeg finder musik uden copyright, men hvis jeg vil bruge musik, bliver jeg nødt til det, ellers bliver jeg smidt ud af Facebook."

Som Computerworld berettede i forrige uge benytter sociale netværkssites som Facebook speciel software til at lede efter copyright-overtrædelser blandt det brugergenererede indhold.

Har du oplevet noget lignende som Tim, vil vi gerne høre fra dig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere