Artikel top billede

Tyskere køber ufærdig IT Factory-software

Den software, IT Factory-kurator netop har solgt, mangler fortsat 1,5 mandeårs arbejde, inden den er klar til salg, oplyser Carsten Sjørup, der er tidligere udviklingsdirektør hos IT Factory.

I går solgte kurator den software, som IT Factory-ansatte har arbejdet på at udvikle.

Men softwaren er endnu ikke klar til salg.

Det oplyser tidligere udviklingsdirektør Carsten Sjørup fra IT Factory. Han er blevet vicedirektør i det tyske selskab, der har købt softwaren.

"Paas-produktet var i beta i juni sidste år og live i efteråret, men der mangler fortsat 1,5 mandeår, før det er klar til salg," siger han.

PaaS-produktet ville, ifølge Stein Bagger, sende IT Factory ind på scenen blandt de absolut hotteste it-firmaer.

Under stor bevågenhed ved IBM's Lotusphere i Orlando skulle produktet være præsenteret. Og siden skulle sejrsgangen krones under Tour de France, hvor IT Factorys kunder og partnere skulle se Bjarne Riis' drenge trampe ind på Champs-Elysees i Paris.

Men sådan blev det som bekendt ikke, da svindel for op imod en 1,3 milliarder kroner kom frem i lyset i december 2008.

Og nu må Paas-produktet, når det engang bliver færdigudviklet, formodentlig komme til at leve en stille tilværelse i skyggen.

Carsten Sjørup forklarer, at det tyske firma nok ikke vil sælge softwaren lige foreløbig.

"Den skal nok bruges som platform til at sælge nogle af selskabets andre produkter," siger han.

"Anderledes" lønpakke

Softwaren kan dog trøste sig med at få følge af de tætteste personer fra sin første levetid. Sammen med softwaren er tre tidligere IT Factory-ansatte nemlig blevet købt af tyskerne.

De ansatte har valgt at følge PaaS-produktet, selvom lønpakken er "anderledes".

I IT Factory var lønnen meget høj i forhold til resten af branchen.

Men Carsten Sjørup oplyser, at han af sin nye arbejdsgiver har fået "en anderledes pakke".

Men det er meget naturligt, forklarer han.

"Det er en helt anden rolle. Det er ikke længere hovedproduktet, det er et andet ansvar, der er færre folk under mig og så videre," siger Carsten Sjørup.

Han forklarer, at IT Factory havde et klart mål om at ligge i øvre kvartil, hvad angår løn.

Glad for at det solgt

Alligevel er Carsten Sjørup glad.

"Det er rart, at nogen gider købe det, man har udviklet på," siger han.

Han har selv været meget tæt på produktets tilblivelse. Og både produkt og medarbejdere har været hårdt ramt af skandalen og den megen negative omtale.

Carsten Sjørup forklarer da også, at det selvfølgelig bliver en barriere at få kunderne til at se bort fra, at produktet kommer fra IT Factory.

"Men flere kiggede trods alt på softwaren, og der blev fremvist megen dokumentation. Så der har været flere på banen," siger han.

Vinderen af det ikke-færdigudviklede software blev i sidste ende tyskerne.

Dermed slap produktet for at komme i hænderne på de svenske bedragere, der er tilknyttet Media Power, som også har vist interesse for at købe resterne hos IT Factory.

IT Factorys Paas-produkt må vænne sig til en lidt mere stille tilværelse og væbne sig med tålmodighed på færdigudvikling, men kan dog glæde sig over at slippe ud af kløerne på sigtede bedragere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.