Artikel top billede

Vagn Sørensen er klar til at gøre KMD til en endnu bedre forretning, end den er i dag. Samtidig vil han tilbagevise Poul Nyrups kritik af kapitalfonden bag KMD. Foto: Jørgen True/TDC

KMD-formand afviser kritik og fokuserer på vækst

Den nye formand for KMD's bestyrelse, Vagn Sørensen, ser stort potentiale i virksomheden. Samtidig afviser han fuldstændig tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussens kritik.

Den største dansk-ejede it-virksomhed forlod i går danske hænder, og er nu ejet af den svenske kapitalfond EQT i fællesskab med ATP.

Trods EQT's svenske rødder er det dog en dansker, som skal sidde for bordenden i KMD's bestyrelse, i form af Vagn Sørensen, der også er formand for TDC.

Og i dag var det en yderst tilfreds Vagn Sørensen, som kunne fortælle Computerworld om opkøbet, og selv om han har masser af roser til KMD, så er målet at gøre virksomheden endnu bedre.

"Med KMD er vi overbevist om, at vi har købt en rigtig god virksomhed, men selv gode virksomheder kan altid blive en lille smule bedre," siger Vagn Sørensen, som tilføjer, at KMD i forvejen er en god forretning.

"Grundlaget her - vil jeg godt understrege - synes vi, er rigtig godt. Der er meget kompetence i organisationen, der er en dygtig ledelse og en relativt stabil kundebase," siger Vagn Sørensen. Han er især fokuseret på, at KMD har rum til at manøvrere selv i den nuværende krise.

"Der findes områder, som trods nedgang og recession faktisk vil have vækstpotentiale, og derfor glæder vi os meget til at komme i gang med opgaven," forklarer den nye formand.

Masser af erfaring

Vagn Sørensen har erfaring fra andre selskaber ejet af EQT, og han har en baggrund som vicekoncernchef i SAS og som administrerende direktør i Austrian Airlines. For lige godt et år siden blev han også formand i TDC, så han sidder på to af de mest centrale formandsposter i den danske it- og telesektor.

I KMD er Vagn Sørensens opgave at gennemføre kapitalfonden EQT's planer.

"Vi kommer til at have fokus på at sikre den værdiskabelse, der er forudsat. Vi skal være gode sparringspartnere for ledelsen og yde løbende støtte til ledelsen og tilføre vores netværk og industriel kompetence," lyder Vagn Sørensens egen karakteristik af opgaven.

Den nye formand er glad for, at ATP er medejer.

"ATP er en ejer, vi er meget glade for at have med, fordi de også besidder en industriel kompetence, og de kender det danske marked særdeles godt, og vi tror de kan bidrage væsentligt," siger Vagn Sørensen.

Fordomsfuld kritik

Den nye KMD-formand blev allerede i dag mødt af hård kritik fra tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), som fra sin post som europaparlamentariker i Bruxelles gentagne gange har langet ud efter kapitalfonde og især salget af KMD.

Vagn Sørensen mener, at kritikken er udokumenteret.

Der går ikke lang tid fra denne nyhed er ude, til en af de store kritikere af kapitalfonde, Poul Nyrup Rasmussen, er ude og sige, at det ikke varer længe, før I vil tømme KMD for penge. Hvad siger du til den kritik?

"Jeg tror ikke, at jeg vil igennem den der lange argumentation. Nyrup Rasmussens argumentation bygger på en række fordomme og ganske udokumenterede påstande. I dette tilfælde kan du jo se, at gældsætningen i forhold til andre tilfælde relativt lav.

Der er meget egenkapital med i købet. Det er en vækstagenda, vi har lagt for virksomheden. Det er den, vi vil følge. Den primære del af værdiskabelsen skal komme fra vækst," siger Vagn Sørensen og tilføjer:

"Der er altid noget, som skal komme fra ting, man kan gøre bedre, altså optimering af processer og effektivisering, men det er primært en vækstagenda. Men der er ikke planlagt store revolutioner i form af store personalereduktioner og den slags ting. Så jeg tror den forventning bliver gjort til skamme."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere