Artikel top billede

Danske Wirtek flytter udviklingen til Rumænien

Danske Wirtek opsiger en stribe danske ansatte og flytter en stor del af forretningen til Rumænien.

Røde tal på bundlinjen og en egenkapital, der synker hastigt. Det er ikke just tal, der kan få analytikerne til at råbe hurra, men man har i det jyske it-konsulentfirma Wirtek en plan, der kan vende skuden.

Planen er, at man flytter hele konsulentdelen fra Danmark til Rumænien.

Ifølge Michael Aaen, administrerende direktør i Wirtek, har man allerede afskediget en stor del af de 18 it-konsulenter, der var i Danmark i fjerde kvartal 2008.

Udover it-konsulenter har man afskediget ledere og administrativt personale. Planen er, at man i Danmark kun skal have en salgsafdeling.

Billige eksterne konsulenter

Samtidig vælger Wirtek at bruge flere eksterne konsulenter i forbindelse med opgaver, der ikke kan løses i Rumænien.

"Beslutningen om at opprioritere i Rumænien blev trukket for nogle år siden. Her så vi, at vi kunne få en masse gode kompetencer, dér ikke var til at opdrive i Danmark," siger Michael Aaen.

"Situationen på markedet i øjeblikket har presset prisniveauet i konsulentbranchen meget. Det giver mere mening at bruge eksterne konsulenter, så man kun har omkostninger, når man har omsætning," siger han.

Selskabet har i øjeblikket otte-ni opsagte danske it-konsulenter tilbage. Det er planen, at deres arbejdsopgaver bliver overtaget af eksterne konsulenter samt Wirteks rumænske afdeling.

Wirtek kom i 2008 ud med et underskud på knap otte millioner kroner ud af en omsætning på 24 millioner kroner. Egenkapitalen er i de senere år skrumpet fra knap 26 millioner kroner til blot fire millioner kroner i dag.

God logik at flytte

Der kan være god logik i at satse på den billigere arbejdskraft i Rumænien, hvis man vil skrue ned for udgifterne i selskabet, mener Prosa, fagforbund for it-folk i Danmark.

"Det er ikke en proces, som vi kan stoppe. Hvis økonomien kræver det, så bliver nogle firmaer nødt til at oursource. Det er noget, der er sket i mange år," siger Niels Bertelsen, formand i Prosa.

"Vi kan i Danmark ikke begive os ud på rumænske lønforhold for at beholde arbejdspladser i Danmark. Vi skal sikre, at Danmark har nogle unikke kompetencer i forhold til andre lande. Så kan det også være, at man finder ud af, at man ikke altid kan få den bedste løsning i udlandet bare fordi, den er billig," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere